Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič jel po D11 220 kilometrů v hodině. Zastavila ho hlídka policie

O jednatřicetiletém řidiči se dá mluvit jako o rekordmanovi. Policejní hlídka mu na 62. kilometru dálnice D11 naměřila rychlost 220 kilometrů v hodině. Maximální povolenou rychlost překročilo vozidlo Land Rover o rovných 90 kilometrů.

„Řidiče vyzvali k předložení všech potřebných dokladů a podrobili ho dechové zkoušce, která ukázala negativní výsledek,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Přestupek se bude řešit ve správním orgánu. Závodníka čeká pokuta do 10 tisíc korun a zákaz řízení až na rok. 

Právě v těchto dnech odstartoval projekt s názvem „13 MINUT“. Ten má upozornit na rizika s překračováním maximální povolené rychlosti. „Podle aktuálního průzkumu skoro 90 procent řidičů připouští, že jezdí vyšší než maximálně povolenou rychlostí,“ řekl Tomáš Neřold z Besipu. 

Za posledních deset let kvůli nepřiměřené rychlosti na českých silnicích zemřelo 2.168 lidí. Jen za rok 2020 bylo obětí 176. Podle statistik může vysoké číslo na tachometru za zhruba 40 procent úmrtí na silnicích. 

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky rychlost, D11, hlídka, měření, Land Rover, Hradec Králové, doprava, Dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Sedláček

Hnus. Ten člověk nikomu nic neudělal a stát mu zlikviduje život. Zločin bez oběti. Na dálnicích by měla být okamžitě zavedena neomezená rychlost. Stíhací auta policie prodána a policisté převedení na práci, která skutečně někomu pomáhá a někoho chrání.

Středa, 26. května 2021, 16:30Odpovědět

Rab Bar

Dobry den, stale resime ze stat nema penize na to ci ono, co konecne zavest za alkohol, drogy a debilitu za volantem sankce v radu stotisicu korun?

Středa, 26. května 2021, 16:14Odpovědět

Vaclav Vacek

Směšná pokuta....dokud nebudou sankce za podobnou ignoranci zákona násobně vyšší, nic se nezmění...

Středa, 26. května 2021, 11:43Odpovědět

Vojta Kovář

Vážení, projekt s názvem „13 MINUT“ má upozornit na rizika spojená s nepřiměřenou rychlostí, nikoliv s porušením maximální povolené rychlosti... to jsou dvě různé věci, nepleťte si pojmy s dojmy.

Úterý, 25. května 2021, 23:32Odpovědět

Řidič jel po D11 220 kilometrů v hodině. Zastavila ho hlídka policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.