Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

První víkend bylo v hradeckých restauracích veselo. Rušení nočního klidu i pokus o útěk bez placení

Během víkendu řešila Městská policie Hradec Králové téměř 300 událostí. Velká část jich byla spojena s otevřenými restauračními předzahrádkami v centru krajské metropole. Jeden z podniků zpřístupnil i vnitřní prostory a nechal otevřeno i po zavírací době.

„V době příjezdu strážníků a policistů se zde bavili lidé bez roušek a rozestupů. Policisté provozovatele vyzvali k prokázání totožnosti, ten však nereagoval, pouze opakovaně argumentoval tím, že opatření jsou dle ústavního soudu neplatná,“ potvrdila mluvčí strážníků Eva Kněžourová.  

Na porušování vládního opatření strážníci upozornili všechny hosty. Restauraci vyklidili do několika málo minut. V tu chvíli přiznal chybu i sám provozovatel restaurace. Hlídkám přislíbil, že se podobné chování nebude opakovat. 

Podle platných vládních nařízení mohou mít restaurace otevřené pouze výdejní okénka nebo venkovní prostory. Ty mohou být v provozu pouze od šesti hodin ráno do 22:00. Ve vnitřních prostorách mohou zákazníci využívat pouze toalety.  

Chtěl utéct bez placení  

K dalšímu případu se strážníci městské policie dostali náhodou. Při běžné hlídce viděli utíkajícího muže z jedné restaurace v centru Hradce Králové. Během chvilky se za nim vydal i personál. „Hlídka hned zareagovala a dostihla ho,“ řekla mluvčí.  

Zaměstnanci provozovny strážníkům řekli, že se pokusil utéct bez placení. Na účtu měl dlužnou částku 2.290 korun. Muž se choval arogantně, se strážníky ani obsluhou nechtěl mluvit. Dokonce se pokusil z místa odejít. Hlídka ho tak zpacifikovala a odvedla před restauraci, ze které utekl. Tam se ukázalo, že hostil své kamarády a neměl na zaplacení. 

„Arogantní mladík nakonec osočil strážníka, že je pod vlivem alkoholu. Pak zase řekl, že to není pravda, že jen na hlídku hrál divadlo,“ dodala Kněžourová. Přivolaná státní policie dala dýchnout oběma. Strážník měl nulu, mladík 1,04 promile. Mladík je podezřelý ze dvou přestupků. Řešit ho bude správní orgán.   

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky předzahrádka, restaurace, Hradec Králové, centrum, policie, strážník, alkohol, útěk, rušení, vláda, porušení, nařízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První víkend bylo v hradeckých restauracích veselo. Rušení nočního klidu i pokus o útěk bez placení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.