Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Náchodě začal růst skatepark. Jeho stavba částečně omezí dopravu

V Náchodě se začalo se stavbou nového skateparku. Starý skatepark začalo město rozebírat už v květnu minulého roku. Zmizela většina vybavení jako například staré a rozbité překážky. Nově tak na tomto místě vznikne betonová plocha o rozměrech 15x49 metrů. Práce částečně omezí dopravu.

„Se stavbou souvisí omezení v ulici Českých Bratří, kde došlo k záboru několika parkovacích míst, průchod k lávce přes řeku Metuji k zimnímu stadionu však zůstane zachován,“ vysvětluje Nina Adlof, tisková mluvčí náchodské radnice. 

Ještě před výběrovým řízením radnice komunikovala s budoucími uživateli, kteří se zapojili do projektování nové sportovní plochy. Společně vybrali překážky, které zvládnou začátečníci a zároveň poslouží i profesionálům. Nový skatepark, jehož součástí bude i mobiliář, bude splňovat všechny požadavky na pořádání závodů. 

„Zájem o tento sport stoupá, a protože i v Náchodě je už celá řada šikovných a úspěšných skateboardistů na vysoké úrovni, rozhodli jsme se do skateparku investovat a vybudovat odpovídající kvalitní zázemí. Milovníci skateboardů a koloběžek tak nebudou muset dojíždět za tréninky do Trutnova nebo Hradce Králové,“ řekl před časem starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD). 

Nový skatepark by měl být hotový do tří měsíců. 

Ohodnoť článek

Foto město Náchod

Štítky skatepark, Náchod, doprava, stavba, společnost, parkoviště, sport, on-line, Metuje, Jan Birke, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Náchodě začal růst skatepark. Jeho stavba částečně omezí dopravu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.