Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dnes se začíná stavět protihluková stěna na hradecké Rašínově třídě. Navržena je odlehčovací objízdná trasa

Ředitelství silnic a dálnic dnes v Hradci Králové na Rašínově třídě začíná stavět protihlukovou stěnu. Ta vyroste po pravé straně čtyřproudové ulice ve směru na Pardubice. Práce budou probíhat za plného provozu. Navržena je pouze takzvaná odlehčovací objízdná trasa.

„V průběhu stavebních prací dojde na Rašínově třídě k zúžení stávajících jízdních pruhů ve směru na Pardubice,“ potvrdila Kristýna Korenčiková z hradecké pobočky ŘSD. Směru od Pardubic do Hradce Králové se stavba stěny nikterak nedotkne.  

Odlehčovací objízdná trasa je vedena po Gočárově okruhu, výpadovkou na Jičín a přes kruhový objezd u ČKD. Odtud mají řidiči pokračovat na D11 a D35 na sjezd u Opatovic, kde se napojí na Hradubickou. Tato varianta měří 30 kilometrů a ve špičce řidičům zabere přes půl hodiny.  

Stavba 700 metrů dlouhé protihlukové stěny bude hotová v listopadu letošního roku. Výstavbu má na starosti firma EUROVIA, která ji postaví za 39,7 milionu korun.   

“Hluk z projíždějících vozidel na Rašínově třídě byl v posledních letech již neúnosný, jelikož počty aut, která tudy projíždí, každoročně rostou," uvedl náměstek primátora pro rozvoj města Jiří Bláha (ODS). 

Většina lidí s výstavbou souhlasí, ukázala anketa  

V minulém týdnu Hradecká Drbna spustila anketu, ve které se lidí ptala na názor ohledně nové protihlukové stěny. Řada lidí na sociálních sítích vyslovila nesouhlas s její stavbou. „V rámci vizualizace naprostá tragédie a další likvidace otevřeného prostoru, který bude vybízet vandaly k jeho nekonečnému ničení,“ napsal do facebookové diskuze Jiří Bohdanecký

Z výsledků ankety vyplívá, že 51 procent čtenářů s výstavbou nové stěny souhlasí. A navíc se jim líbí. Pouhých osm procent lidí zaškrtlo možnost „souhlasím, ale nelíbí se mi“. Vysloveně proti stavbě se postavilo 39 čtenářů článku o nové stěně. Tři procenta byla proti za takto nastavených pravidel.  

Ohodnoť článek

Foto ŘSD

Štítky ŘSD, Hradec Králové, stěna, hluk, stavba, doprava, objízdná, trasa, Rašínova třída, Pardubice, Ředitelství silnic a dálnic, anketa, Jičín, Jiří Bláha, ODS, Dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes se začíná stavět protihluková stěna na hradecké Rašínově třídě. Navržena je odlehčovací objízdná trasa  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.