Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

O víkendu se rozjedou další lanovky. V plánu je otevřít i půjčovny koloběžek a dětské parky

O víkendu se návštěvníkům Krkonoš otevírají další možnosti. Nově se otevírají dětské parky, půjčovny koloběžek a lanovka Portášky. Už od minulého týdne lze využít i lanovek na Černou horu nebo Medvědín. Lístky na ně jde pořídit předem on-line. Během víkendu však nebude v Krkonoších moc přívětivé počasí.

Většina lanovek v Krkonoších jezdí zatím pouze o víkendech. Například Černohorský Express z Janských Lázní na Černou Horu přejde do každodenního provozu na začátku června. „Na Černé hoře je ve dnech provozu lanovky otevřené výdejní okénko Fordbaru. Od 22. května se nově otevře pro malé návštěvníky Dětský park Kabinka na Černé hoře. Využít ho bude možné vždy o víkendech," uvedla mluvčí SkiResortu Zina Plchová

Ve stejném provozu se v sobotu rozjede i sedačková lanovka Portášky. Až do konce měsíce ji bude možné využít pouze během sobot a nedělí. „Kabinky jsou větrané po celou dobu jízdy a všechny lanovky pravidelně dezinfikované. I toto léto platí, že v kabince nebo na sedačce spolu cestují pouze ti, kteří spolu na hory přijeli. Je jedno, zda jde o dvojici, nebo malou rodinnou skupinku," uvedla Plchová. Jízdenky na lanovky je možné si zakoupit předem online. 

Právě na Portáškách o víkendu otevře i Herní krajina Pecka. Nově přístupný bude také Dětský park Kabinka na Černé hoře. Na obou místech provozovatelé počítají i s otevřením půjčoven koloběžek. V případě zájmu doporučují zástupci SkiResortu využít on-line rezervace.  

Jaké lanovky jsou v Krkonoších v provozu: 

  • Lanová dráha na Sněžku je v provozu každý den od 8:00 do 19:00. Provoz obou úseků z Pece pod Sněžkou záleží na počasí a síle větru.  
  • Černohorský Express Janských lázní na Černou Horu jezdí pouze o víkendech. Jezdí každou půlhodinu vždy mezi 9:00 a 17:00. Od začátku června je v plánu lanovku otevřít denně.  
  • Čtyřsedačková lanovka ze Špindlerova Mlýna na Medvědín je v provozu také pouze o víkendech. Vždy od 9:00 do 12:00 a pak od 13:00 do 17:00. Jezdí v půlhodinových intervalech.  
  • Sedačková lanovka Portášky ve Velké Úpě bude v provozu od soboty 22. května. Každý víkend bude jezdit od 9:00 do 17:00. 

Většina turistických míst v Krkonoších je už bez sněhu. Malé mapy sněhové pokrývky lidé najdou například na Svatém Petrovi nebo Luční boudě. Během víkendu by mělo být v Krkonoších převážně zataženo s teplotami kolem devíti stupňů. Ničím výjimečným nebudou ani dešťové přeháňky. 

Ohodnoť článek

Foto Herní krajina Pecka | Zdroj ČTK

Štítky lanovka, Krkonoše, dětský, par, koloběžka, půjčovna, víkend, Portášky, Sněžka, Černá hora, Medvědín, Express, lanová dráha, Portášovy Boudy, Janské Lázně, Luční bouda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se rozjedou další lanovky. V plánu je otevřít i půjčovny koloběžek a dětské parky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.