Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Novým členem představenstva hradeckého fotbalového klubu je Jiří Mašek. Má dohlédnout na dotaci

Novým členem představenstva městského fotbalového klubu FC Hradce Králové se stal hradecký zastupitel a poslanec Jiří Mašek (ANO). Město jej vyslalo do představenstva klubu proto, že by měl pomoci získat státní dotaci na stavbu nového fotbalového stadionu. Dohlížet by měl i na stavbu arény a také na nalezení strategického partnera klubu. Maška do představenstva v úterý jmenovala rada města. FC Hradec Králové hraje letos druhou ligu, z níž již postoupil do ligy první.

"Má blízko k těm, dejme tomu, informacím souvisejícím s tou dotací, která by mohla být poměrně dost zásadní," řekl k Maškovu jmenování primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS). Dotační program, do kterého by se Hradec Králové mohl přihlásit, zatím Národní sportovní agentura (NSA) nevypsala. A při současných změnách ve vedení NSA, kdy Milana Hniličku vystřídal Filip Neusser, není budoucí vývoj podle Hrabálka jasný. "Při jednáních s panem Hniličkou to vypadalo tak, že se naše záležitost do té dotace vejde," řekl Hrabálek.

Smlouvu na stavbu stadionu za 568 milionů korun bez DPH podepsalo město v dubnu se sdružením firem Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont. Dotace by mohla podle Hrabálka dosáhnout až 50 procent ceny díla, tedy téměř 300 milionů korun. Stadion by měl být hotový na jaře 2023.

Hradec Králové podepsal smlouvu na nový fotbalový stadion. Hotovo má být do dvou let

Po 15 letech příprav dnes Hradec Králové podepsal smlouvu na nový fotbalový stadion. Symbolicky došlo k podpisu na místě starého stadionu. Nový fotbalový stánek postaví sdružení firem Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont za 568 milionů korun....

Mašek má podle Hrabálka k hradeckému fotbalu blízko i jako lékař, když se v minulosti staral o hradecké fotbalisty. Již dříve Hrabálek uvedl, že by nový člen představenstva měl dohlédnout i na stavbu stadionu, nalezení strategického partnera klubu a všechny informace by měl předávat vedení města. S ním je podle primátora Mašek jako zastupitel v úzkém kontaktu.

Jmenování Maška do představenstva fotbalového klubu je součástí širších dohod o obsazení volných míst v orgánech firem s účastí města lidmi z ODS a ANO. Do představenstva městského Tepelného hospodářství Hradec Králové by měl zasednout náměstek primátora Pavel Marek (ANO). Členem dozorčí rady vodáren Královéhradecká provozní by měl být radní Oldřich Vlasák (ODS).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pavel Marek

Štítky ČR, správa, fotbal, stavby, první, personální, Hradec Králové, Jiří Mašek, fotbalový klub, FC Hradec Králové, dotace, Alexandr Hrabálek, ANO 2011, ODS, NSA, Milan Hnilička, Národní sportovní agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým členem představenstva hradeckého fotbalového klubu je Jiří Mašek. Má dohlédnout na dotaci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.