Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Změny ve vedení Hradce Králové budou řádným bodem dalšího jednání zastupitelstva

Během nouzového stavu a pandemie onemocnění COVID-19 v Hradci Králové fungovalo hned několik škol. Ve čtyřech zařízeních se 44 učitelů staralo o děti zdravotníků, členů IZS a také vojáků. Hradecká radnice se rozhodla tyto učitele odměnit, a to v podobě mimořádné odměny. Každý ze zaměstnanců, který byl ve službě, dostane zhruba 3.400 korun.

Během pandemie byla v provozu základní škola Sever, Štefcova a Josefa Gočára. K nim se přidala i mateřská škola Veverkova. „Díky vstřícnému přístupu a zodpovědnosti pedagogů mohli rodiče těchto dětí pomáhat a pracovat v první linii,“ řekl primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS). 

Rada města rozhodla vyčlenit 150 tisíc korun ze svého rozpočtu, které nyní přerozdělí pracovníkům v těchto základních školách a jedné školce. Pokud bude odměna rozdělena spravedlivě, rovným dílem, dostane každý ze zaměstnanců prémii ve výši 3.400 korun.  

V současné době hradecké základní školy fungují bez omezení, zrušena byla i rotační výuka. Město Hradec Králové zřizuje 17 základních škol, do kterých chodí kolem devíti tisíc školáků. Dále pak spravuje 33 mateřských škol, ve kterých jsou necelé tři tisíce dětí. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky učitelé, pandemie, Hradec Králové, odměna, finance, prémie, město, pomoc, , , základní škola, Josef Gočár, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změny ve vedení Hradce Králové budou řádným bodem dalšího jednání zastupitelstva  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.