Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Honkovka zahájí provoz na začátku příštího roku. Hrubá stavba už je kompletní

Přesně před rokem byla v Hradci Králové zahájena stavba odlehčovací služby Honkova. Po roce prací už kolemjdoucí mohou vidět dokončenou hrubou stavbu a jasné obry nové budovy. Ačkoli ještě chybí fasáda a hotové nejsou ani práce v okolí, dělníci se pomalu přesouvají dovnitř. V současné době natahují elektroinstalaci, rozvody vody, vzduchotechniku a také topení.

„Práce na stavbě budovy odlehčovací služby Honkova zatím pokračují podle stanoveného harmonogramu. Než bude stavba dokončena, snažíme se zajistit vše potřebné kolem. Nyní čekáme na dodávku závěsného systému pro přesun imobilních klientů,“ popsal dnes primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).  

Za první rok prací radnice na stavbě proinvestovala celkem 41 milionů korun. Celkem za novou službu zaplatí 96 milionů bez DPH. „V současné době ukončujeme práce na osazení venkovních výplní otvorů a byly zahájeny práce na venkovních fasádách,“ potvrdil novinářům technický vedoucí ve společnosti STRABAG Aleš Fišer.  

Kromě rozvodů nyní dělníci dokončují zděné příčky. V několika dalších dnech by se mělo přijít k betonovým podlahám, štukování a samotnému areálu kolem budovy.  

Radnice má vypsané výběrové řízení na nákup pečovatelských lůžek, speciální matrace, noční stolky a také speciální evakuační podložky. Další na řadě bude vybavení společných prostor, a to včetně kuchyně, kterou bude třeba vybavit. Jednotlivé dodavatele chce oslovit během letních prázdnin.  

Takzvanou Honkovku si bude město provozovat samo. Před časem založilo organizaci s názvem Sociální služby města Hradec Králové. „Správní rada tohoto ústavu již zahájila svoji činnost, například se podílela na zadání pro výběrová řízení na speciální vybavení vnitřních prostor,“ dodává primátor. Podle jeho slov by mohla služba zahájit provoz začátkem příštího roku.  

Služba ulehčí zaneprázdněným rodinám 

Zařízení bude poskytovat čtyřiadvacetihodinovou službu na přechodné, maximálně tříměsíční období. Budova je navržena tak, aby bylo snadné se po ní pohybovat na vozíčku. Pohodlná bude i pro samotný personál, který se bude například starat o trvale ležící pacienty. 

„Cílem této stavby je vytvořit moderní zázemí pro seniory a osoby se zdravotním postižením a umožnit pečujícím nezbytný odpočinek a regeneraci sil,“ řekl při pokládání základního kamene zastupitel Martin Hanousek (Zelení). Odlehčovací služba nabídne 35 lůžek. 

Ohodnoť článek

Foto MMHK | Pavel Struha

Štítky odlehčovací služba, Hradec Králové, Honkova, nákup, vybavení, stavba, plán, otevření, foto, Alexandr Hrabálek, ODS, Strabag, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honkovka zahájí provoz na začátku příštího roku. Hrubá stavba už je kompletní  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.