Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nákupní horečka se zatím nekonala. Jak dnes vypadají nákupní centra v Hradci Králové?

, aktualizováno 10. května 2021, 16:14

Právě dnes se v celé České republice spustila další vlna rozvolňování. Asi nejvíce očekávaným rozvolněním bylo znovuotevření maloobchodních prodejen. Krátce po obědě Hradecká Drbna vyrazila do dvou největších obchodních center v Hradci Králové – do Futura a AuParku. O nákupní horečce se rozhodně mluvit nedalo. Největší nápor obchodníci očekávají dnes odpoledne a o nadcházejícím víkendu.

O něco více lidí bylo v obchodním centru Futurum. Řádově šlo o stovky návštěvníků. Na první pohled vypadalo vše bez komplikací. Před obchody se netvořily fronty a lidé dodržovali hygienická opatření. Během naší návštěvy jsme nenarazili ani na jednoho návštěvníka bez respirátoru.

Výrazně méně návštěvníků bylo v obchodním centru AuPark, zde by se dal počet návštěvníků počítat na desítky. I zde se nakupování obešlo bez většího čekání. Nejdelší fronty jsme zaznamenali v některých obchodech před zkušebními kabinkami. Přístup do většiny obchodů byl bez čekání.

Máte fotografii z dnešního nakupování? Pošlete nám ji na náš FACEBOOK.

Na stříhání v Hradci Králové si lidé počkají zhruba tři týdny. U žen to může být i déle  

Jen co vláda dovolila otevřít kadeřnictví a kosmetické salóny, stává se z kadeřnic nedostatkové zboží. Hradecká Drbna obvolala desítku kadeřnictví v Hradci Králové. Ani v jednom nebylo možné na stříhání přijít okamžitě, do některých se nedovolala...

Obchody a služby

Od 10. května otevřel zbytek maloobchodů. Nově otevřené prodejny lze navštívit pouze s respirátorem minimální třídy FFP2. Platí také pravidlo jednoho člověka na 15 metrů čtverečních. Nutné je dodržovat i rozestupy.

Volněji je i v dalších službách. Nově mohou otevřít například opravny obuvi, hodinářství, autobazary, fotografické služby, lanovky, střelnice, truhlářství a další služby. Konat se mohou i veletrhy a výstavy, přičemž budou platit rozestupy a 15 metrů čtverečních na jednu osobu.

Školy

Ode dneška se otevřel II. stupeň základních škol studentům v celé České republice. Výuka i nadále probíhá v rotačním formátu. Povinné je také testování studentů. V Karlovarském, Královéhradeckém, Plzeňském, Středočeském, Libereckém a Pardubickém kraji a v Praze školy fungují už déle.

Ochrana dýchacích cest

Od dnešního dne také není nutné nosit ochranu dýchacích cest ve venkovních prostorách. Respirátor můžeme sundat ve chvíli, kdy jsme schopni zajistit dvoumetrový rozestup od ostatních osob. I nadále je respirátor povinný například na zastávkách hromadné dopravy, trzích, památkách a všech vnitřních prostorách.

V Krkonoších se chystají na spuštění lanovek. První se rozjede už ve středu

Provozovatelé lanovek ve východních Krkonoších se chystají na jejich spuštění. První začne fungovat v Peci pod Sněžkou, a to kabinová lanová dráha na Sněžku. Vláda rozhodla o tom, že lanovky mohou obnovit provoz od 10. května společně s...

Kdy nastane další rozvolnění?

Vláda už v minulost slíbila, že další vlna rozvolňování by mohla přijít 17. května. Počítá například s otevřením zahrádek u restaurací. Stejně tak by se mohla týkat ubytovacích služeb. Kabinet však zatím definitivně nerozhodl. Jasno by mohlo být ve čtvrtek.

Od 24. května by se mohla zvýšit kapacita na venkovních akcích na tisíc lidí. V případě vnitřních akcí by se jednalo o 500 návštěvníků. To vše za předpokladu, že bude dodržena poloviční kapacita. „Vše samozřejmě za přísných hygienických pravidel s použitím antigenních nebo PCR testů, s ochranou dýchacích cest a podobně," řekl ministr kultury Lubomír Zaorálek.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky nakupování, rozvolnění, vláda, COVID-19, centrum, obchod, Futurum, Hradec Králové, Aupark, horečka, obchodní centrum, Hradec, Česko, respirátor, Drbna.cz, Lubomír Zaorálek, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákupní horečka se zatím nekonala. Jak dnes vypadají nákupní centra v Hradci Králové?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.