Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Votroci postupují do Fortuna národní ligy. Slavilo se na hřišti i v šatnách

Útočník Pavel Dvořák už potřetí s fotbalisty Hradce Králové oslavil návrat do první ligy. Vzhledem k současné roli v týmu si dnešního postupu cení víc než předchozích dvou v letech 2010 a 2014. Dvořák skóroval v posledních pěti zápasech po sobě a s devíti brankami je v tabulce druholigových střelců třetí.

"Myslel jsem na to. První dva postupy jsem zažil jako mladý kluk, u prvního mi bylo 21, u druhého 25. Neměl jsem v týmu takovou roli jako teď. Tohoto postupu si cením nejvíc," řekl dvaatřicetiletý Dvořák v nahrávce pro média od klubu po výhře 2:1 nad pražskou Duklou v 23. kole druhé ligy, k níž přispěl rozhodujícím gólem.

"Loni v létě jsem přicházel s tím, aby se postoupilo. Jako jeden z nejzkušenějších jsem cítil velkou odpovědnost. Cokoli jiného než postup by byl neúspěch. Jsem rád, že se to podařilo a že moje angažmá tady je povedené," uvedl rodák z Vysokého Mýta.

"Votroci" proti Dukle ovládli desátý zápas po sobě a s předstihem si zajistili konečné první místo v tabulce, které jako jediné znamená postup mezi elitu. Do ní se vrátili po čtyřech letech. "Myslím si, že v týmu byla síla od začátku. Jenom bylo pár detailů, kvůli kterým jsme zápasy nezvládali. S přibývajícími zápasy, jak jsme vyhrávali a otáčeli výsledky, šly tým a sebevědomí hrozně nahoru a věřili jsme si. Ta síla je v nás a jen jsme ji probudili," prohlásil Dvořák.

Doufá, že od příští sezony bude moct na zápasy chodit více lidí. "Bez nich to není ono. V první lize jsou mnohem hezčí stadiony. První liga je samozřejmě úplně někde jinde. Jestli chceme být úspěšní, všichni musíme ještě přidat," konstatoval někdejší hráč Jihlavy, Olomouce a Slovácka.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Hradec Králové

Štítky Sport, fotbal, druhá, 23. kolo, postup, Hradec Králové, Dvořák, foto, Pavel Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Votroci postupují do Fortuna národní ligy. Slavilo se na hřišti i v šatnách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.