Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradecký hokej má novou posilu. Čtvrtým zámořským hráčem se stává Colton Hargrove z Dallasu

Mountfield v Hradci Králové rozšířil svoji sbírku zahraničních hráčů. Mužstvo pod Bílou věží v dalších sezónách podpoří americký forvard, osmadvacetiletý rodák z Dallasu, Colton Hargrove. Poslední dvě sezóny strávil v dresu Bolzana a Fehérváru v mezinárodní EBEL. Nyní podepsal jednoletou smlouvu s následnou opcí.

„Colton je typologicky hráč, kterého jsme již delší dobu sháněli, protože potřebujeme zvýšit důraz v osobních soubojích v útočné fázi. Je silově výborně vybavený, hraje velmi důrazně, navíc je použitelný na přesilovky i oslabení,“ řekl generální manažer klubu Aleš Kmoníček.  

Stejně jako ostatní zahraniční posily, by se měl Hargrover připojit k týmu v polovině července. To začne předzávodní období. „Colton je hráč v nejlepším hokejovém věku, kterého jsme dlouhodobě sledovali. Jako útočník je silný v osobních soubojích, hlavně v předbrankovém prostoru. Věřím, že pro náš tým bude posilou,“ řekl hlavní kouč Tomáš Martinec

Colton bodoval už na škole  

Colton Hargrove se narodil 25. června 1992 v texaském Dallasu. Už v mládežnických kategoriích byl velice dobrý ve sbírání kanadských bodů. Cestu za svým hokejovým snem nasměřoval přes Western Michigan University, kde hrál mezi lety 2012 a 2015. To už na něj měl práva Boston Bruins, který ho v roce 2012 draftoval. 

Po absolvování vzdělání se přesunul na farmu Medvědů do Providence. Ve státě Rhode Island strávil tři sezóny a postupně posbíral 30, 27 a 33 kanadských bodů. Do hlavního týmu se však neprobojoval, a tak přišla změna a návrat do rodného Texasu. Na farmě Dallasu zaznamenal v 74 duelech 26 bodů. 

Poté se důrazný útočník rozhodl pro velkou změnu a vyrazil do Evropy, kde se upsal Bolzanu hrajícímu EBEL. Také na severu Itálie pokračoval ve sbírání bodů, zvládl jich 35. Ještě o čtyři více přidal ve svém doposud posledním působišti - maďarském Fehérváru, který hraje ICEHL. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Mountfield HK

Štítky Colton Hargrove, Hradec Králové, sport, hokej, posila, novinka, klub, Mountfield, Dallas Stars, Mountfield Hradec Králové, Erste Bank Eishockey Liga, Bolzano, Bílá věž (Hradec Králové), Aleš Kmoníček, Boston Bruins, Tomáš Martinec, Western Michigan Univer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký hokej má novou posilu. Čtvrtým zámořským hráčem se stává Colton Hargrove z Dallasu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.