Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Stát má firmu, která postaví obchvat Jaroměře. Stále ještě nejsou vyřešené pozemky

Od roku 2006 připravuje Ředitelství silnic a dálnic obchvat Jaroměře, který by se měl napojit na budoucí dálnici D11 z Hradce Králové. V současné době probíhalo výběrové řízení na dodavatele stavby. Nejvýhodnější nabídku podala společnost Metrostav DS. Ačkoliv ještě nejsou vyřešené pozemky, stát počítá se zahájením stavby po prázdninách letošního roku.

„Nejvýhodnější nabídku na stavbu obchvatu podalo sdružení firem Metrostav Infrastructure a Metrostav DS. Obchvat chtějí postavit za 687,8 milionu korun,“ napsal na svůj Twitter ředitel ŘSD Radek Mátl. Zároveň dodal, že nabízená cena odpovídá zhruba 80 procentům předpokládaných nákladů.  

Mátl zároveň upozornil na to, že stát stále nevyřešil spor o pozemky soudce Františka Kučery. Stavba obchvatu má pravomocné stavební povolení, které získala letos v únoru. Ministerstvo dopravy tenkrát zamítlo podané odvolání. I přes tyto komplikace počítá ŘSD se zahájením stavby v druhé polovině letošního roku. Kompletně hotovo mát být v roce 2023.  

Dopravu vyvede i z okolních obcí  

Nový obchvat vyvede dopravu nejen z centra Jaroměře, ale také z obcí. Po silnicích přes tyto obce nyní denně projede přes 15 tisíc vozidel, z nichž významnou část tvoří kamiony.  

6,5 kilometrů dlouhá silnice bude jakousi spojkou nové dálnice D11 z Hradce Králové do Polska a současné silnice I/33 z Jaroměře do Náchoda. Nájezd na hradeckou dálnici bude vybudován kousek od Heřmanic, o pár metrů dále půjde sjet i na stávající silnice I/37 do Trutnova. Druhý konec obchvatu bude končit až ve velkém Třebešově, kde se napojí na obchvat České Skalice.  

Dálnice D11, která povede z Hradce Králové kolem Jaroměře dál do Trutnova a na hranice s Polskem bude hotová ještě letos na podzim. První řidiči ji začnou využívat už před Vánocemi. Jde o dva (zvlášť plánované) úseky v celkové délce 23 kilometrů. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Jaroměř, dálnice, obchvat, Česká Skalice, řízení, společnost, ŘSD, dodavatel, doprava, pozemek, Metrostav, Ředitelství silnic a dálnic, silnice, Hradec Králové, Radek Mátl, Dálnice D11, František Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stát má firmu, která postaví obchvat Jaroměře. Stále ještě nejsou vyřešené pozemky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.