Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kultura v krajském městě ožije díky akci Hradecká pátračka. Zapojila se většina institucí

Stejně jako ostatní odvětví, i kultura v Hradci Králové dostala nucenou stopku. Její postupný návrat má podpořit akce Hradecká kulturní pátračka, která podpoří vybrané instituce. Do společného projektu se zapojilo Divadlo Drak, Galerie moderního umění v Hradci Králové, Klicperovo divadlo, Muzeum východních Čech, Filharmonie Hradec Králové a Bio Central.

„Impulsem pro vznik této pátračky byla naše zkušenost z loňského roku, kdy jsme vytvořili bojovku Za Příběhem Draku. Měla velmi dobrý ohlas a zároveň skvěle zafungovala jako alternativní program pro rodiny s dětmi v létě, kdy divadlo nehraje,“ vysvětluje vedoucí produkce divadla Drak Barbora Kalinová.  

Podle organizátorů má Hradecká kulturní pátračka nabídnout hlavně zážitek. U každé ze zapojených institucí se lidé zastaví a splní interaktivní úkol. Díky tomu se o kultuře dozví zajímavé informace a nejdůležitější novinky.  „Chceme představit jednotlivé instituce jako živá, inspirativní a přátelská místa a víc je otevřít široké veřejnosti,“ doplňuje Kalinová. 

Pátračka bude určena především pro rodiny s dětmi. Začínat bude v Labyrintu Divadla Drak, kde účastníci obdrží všechny potřebné informace a mapu, podle které se budou nadále orientovat. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílá věž

Štítky Divadlo Drak, filharmonie, galerie, kultura, Hradec Králové, hra, stezka, úkol, restart, spolupráce, Galerie moderního umění v Hradci Králové, Klicperovo divadlo, Muzeum východních Čech, Filharmonie Hradec Králové, krajské město, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kultura v krajském městě ožije díky akci Hradecká pátračka. Zapojila se většina institucí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.