Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do školek v kraji se vrací děti. Nastoupí bez roušek i povinných testů

V Královéhradeckém kraji se od pondělí 26. dubna vrací děti do mateřských škol a dětských skupin. Vláda to povolila na základě zlepšující se pandemické situace, která v našem regionu patří mezi nejlepší v zemi. Děti do školek nastoupí bez povinnosti nosit roušku a podstupovat pravidelné antigenní testování.

Podobné rozvolnění se týká pouze krajů, které mají počet nových nákaz pod 100 případů na 100 tisíc obyvatel. Vedle Královéhradeckého kraje tak nastoupí děti do mateřských škol i v Karlovarském kraji. „V Hradci Králové se toto číslo za posledních sedm dní pohybuje kolem 87, na celý kraj je to pak ještě méně,“ řekl primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS). 

Stejná pravidla budou platit i pro předškolní děti, které chodí do mateřských škol od poloviny dubna. Nově tak ani ony nebudou muset podstupovat pravidelné testování. Končí taky omezení počtu dětí v jedné třídě.  

Pro učitele a pedagogický personál se prakticky nic nemění. U nich pravidelné testování zůstává povinné. Probíhat bude přímo v mateřských školách jednou týdně.  

Vysokoškoláci jen s testem na COVID-19  

Od víkendu je spuštěno i plošné testování studentů, kteří se chtějí účastnit výuky na vysokých školách.  „Testování nejméně jednou za sedm dní bude jednou z podmínek účasti na prezenční výuce, i v tomto případě platí výjimky pro kompletně očkované či osoby, které prodělaly covid-19 v posledních 90 dnech," uvedla dříve vláda.   

Testování zajistí přímo vysoká škola, nebo si bude moci student přinést vlastní test z autorizovaného testovacího místa. „Tato povinnost se nebude vztahovat ani na účastníky individuálních konzultací či individuální výuky," dodala vláda. 

Ohodnoť článek

Foto archiv Lesní komunita Muhu

Štítky škola, školka, skupina, pandemie, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, pondělí, test, rouška, dítě, Královéhradecký kraj, mateřská škola, Alexandr Hrabálek, ODS, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do školek v kraji se vrací děti. Nastoupí bez roušek i povinných testů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.