Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zítra otevírá Stezka korunami stromů Krkonoše. Vláda ji uzavřela na konci minulého roku

Stejně jako Safari Park ve Dvoře Králové nad Labem musela být před Vánocemi uzavřena i Stezka korunami stromů Krkonoše. Letošní první návštěvníky přivítá už zítra, kdy se zhruba po 16 týdnech otevře pro veřejnost. Stezka nabídne nové adrenalinové atrakce.

„Mezi vrcholky stromů si můžete bezpečně zaskákat, i když je síť instalovaná ve výšce 23 metrů nad zemí. Má plochu 21 metrů čtverečních a její nosnost je až 500 kilogramů na metr čtvereční, takže jediným omezením k jejímu vyzkoušení je nepřekonatelný strach z výšek,“ říká marketingový ředitel Stezky korunami stromů Krkonoše Zdeněk Pop. Jde o ojedinělou adrenalinovou atrakci v České republice.  

Stezka korunami stromů Krkonoše na okraji Janských Lázní v Krkonoších je přes 1,5 kilometrů dlouhá a přes 45 metrů vysoká. Z vrcholu Stezky je možné si vychutnat výhledy do korun stromů smíšeného krkonošského lesa i do krajiny kolem. Cesta dolů pak může být výrazně urychlena jízdou v tobogánu, jehož tubus o průměru jeden metr je dlouhý 80 metrů. 

„Původně byl tobogán určen dětem, ale hojně jej využívají všichni návštěvníci, včetně seniorů. Zatím nejstaršímu jezdci na tobogánu bylo úctyhodných 85 let. Za pěkného počasí lze dosáhnout v tobogánu rychlosti až 30 km/h, za špatného počasí tobogánem sjet možné není,“ dodává Pop. 

Časová náročnost návštěvy se pohybuje kolem jedné hodiny. Stezka je vhodná pro rodiny s dětmi, které se vydají doslova od kořenů stromů až k jejich úplnému vrcholu. Stezka bude od zítřka otevřená v klasické otevírací době.  

Během prvního dne přišlo do Safari Parku přes 400 lidí. Platí přísná pravidla

První možnost navštívit Safari Park ve Dvoře Králové nad Labem si během prvního dne v provozu nenechalo ujít 430 lidí. Zhruba dvě třetiny lidí nakoupilo vstupenku předem, zbytek na pokladně u vjezdu do safari. Východočeská zoologická zahrada byla...

 

Redakce Hradecké Drbny připravuje článek s nápady na nadcházející víkend. V krátkém přehledu čtenářům poskytne informace o dostupných službách, farmářských trzích a přidá několik zajímavých typů na výlety po Královéhradeckém kraji. Na svém webu ho zveřejní v pátek ve 13:00. 

Ohodnoť článek

Foto Stezka korunami stromů Krkonoše

Štítky stezka, Krkonoše, Janské Lázně, atrakce, adrenalin, otevření, zábava, volný čas, Stezka korunami stromů Krkonoše, ZOO Dvůr Králové, Vánoce, Dvůr Králové nad Labem, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra otevírá Stezka korunami stromů Krkonoše. Vláda ji uzavřela na konci minulého roku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.