Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec Králové začíná shánět vybavení pro odlehčovací službu v Honkově ulici

Hradecká radnice připravuje nákup dalšího vybavení do nové budovy odlehčovací služby Honkova. Město má v plánu vybavit především lůžkovou část ubytovny. V pořadí jde o druhý nákup, který rada města schválila. První část vybavení vysoutěžila radnice už v březnu.

„Pořídíme 23 standardních lůžek, čtyři se širší plochou a osm pro imobilní klienty. Dále speciální matrace, noční stolky a také potřebné evakuační podložky sloužící zejména pro rychlé, bezpečné a šetrné přemístění klientů,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). 

Výběrové řízení tento týden schválila rada. Jde o druhý nákup vybavení pro novou odlehčovací službu. První se uskutečnil už v březnu, kdy město vysoutěžilo dodavatele zvedacího systému pro imobilní klienty.  

„V dalších týdnech chceme ještě vysoutěžit firmu, která zajistí vybavení zbývajících interiérů nábytkem. Půjde o společné prostory, kde se klienti budou stýkat a stravovat, nebo o vybavení zázemí pro personál,“ doplňuje primátor.   

Radnice si bude odlehčovací službu provozovat sama  

Na začátku letošního roku radnice vytvořila novou organizaci s názvem Sociální služby města Hradec Králové. Té následně svěřila správu odlehčovací služby. „Správní rada tohoto ústavu již zahájila svoji činnost, například se podílela na zadání pro výběrová řízení na toto speciální vybavení,“ dodává primátor. 

Harmonogram stavby jde podle původních plánů. Předpokládá se, že stavba bude kompletně dokončena ještě v tomto roce. „Zatím se v Honkově ulici nachází hrubá stavba, dokončena je střecha a osazena jsou téměř všechna okna. V těchto dnech jsou prováděny rozvody vody a kanalizace, následovat budou opravy povrchu a omítky,“ řekla mluvčí radnice Kateřina Šmídová

Do plného provozu by se měla odlehčovací služba Honkova dostat až v příštím roce. 

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky odlehčovací služba, Hradec Králové, Honkova, objednávka, nákup, vybavení, postel, radnice, primátor, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové začíná shánět vybavení pro odlehčovací službu v Honkově ulici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.