Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tento týden se opraví i druhá polovina Hradečnice. Bruslaři budou jezdit po novém

Více než desetikilometrovému okruhu v Městských lesích Hradec Králové chyběla k dokonalosti pouze jedna jediná věc. A to zhruba 750 metrů dlouhý úsek od Zděné boudy k parkovišti u hřbitova. První polovinu rozbité cesty město opravilo v listopadu, tento týden přichází řada i na druhý pruh.

Silnice byla v natolik špatném stavu, že si na ní troufnuli jen profesionální bruslaři. Ale i těm dal mírný kopeček zabrat. Radnice proto opravila pruh od hřbitova směrem dolů ke Zděné boudě. Tento týden Technické služby Hradec Králové opraví i pruh pro lidi jedoucí směrem nahoru.  

Včera byla polovina vozovky vyfrézována. Ve čtvrtek a pátek proběhne pokládka nového povrchu. Během rekonstrukce bude provoz na Hradečnici řízen kyvadlově za pomoci přenosných semaforů.  

Dokončení okruhu není městskou prioritou  

Na celém okruhu lidé potkávají bruslaře, cyklisty, běžce, ale i maminky s kočárky. Pokud však bruslaři budou chtít objet kompletně celý okruh, musí počítat s komplikacemi právě na Hradečnici. Nově na ně sice bude čekat upravený povrch, ale stále se budou pohybovat na stejné komunikaci jako automobilová a autobusová doprava.  

Už v minulosti magistrát potvrdil, že chce okruh kompletně dokončit a sportovce z Hradečnice vyvést na cyklostezku, která by vedla podél současné silnice. Radnice má vydané stavební povolení a zpracovaný rozpočet. V současné době však s realizací nepočítá.   

Okruh v Hradci je v Česku unikátem 

Okruh, který vede lesem a měří 10,5 kilometrů je v České republice raritou. Kromě nedokončeného úseku na sportovce nečeká žádné překvapení ani strmé stoupání nebo klesání. Po cestě je několik míst kde si odpočinou nebo se občerství. Restaurace a bufety fungují v závislosti na počasí. 

Nejlepší je na kolečkové brusle vyrazit v pátek odpoledne. Vždy kolem oběda Technické služby Hradec Králové trať uklízí a čistí. Během týdne už se mohou běžcům a bruslařům dostat pod nohy malé větve nebo listí. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lukáš Hamerník

Štítky Hradečnice, Hradec Králové, les, cyklistika, sport, rekreace, in-line, stezka, rekonstrukce, magistrát, plán, silnice, TECHNICKÉ SLUŽBY HRADEC KRÁLOVÉ, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tento týden se opraví i druhá polovina Hradečnice. Bruslaři budou jezdit po novém  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.