Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tento týden bude v Hradci Králové podepsána smlouva na nový fotbalový stadion

Po 15 letech příprav se magistrát v Hradci Králové dostal dál než kdy dřív. Na svém posledním zasedaní zastupitelstvo odsouhlasilo skupinu firem, které mají postavit nový fotbalový stánek. Stavba za 568 milionů korun má začít v září. K podpisu smlouvy má dojít tuto středu přímo na fotbalovém stadionu.

„Akce se bude konat pouze za předpokladu, že nebudou podány námitky proti výsledku výběru. Její organizace bude v souladu s aktuálními platnými opatřeními proti šíření nemoci COVID-19,“ napsala v pozvánce pro novináře mluvčí radnice Kateřina Šmídová.  

Výběrové řízení vyhrálo uskupení společností Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont. Nynější tendr, který město vypsalo loni 4. září, je čtvrtý v pořadí. Původně se do tendru přihlásily čtyři subjekty, všechny splnily kvalifikační požadavky. Předběžné nabídky v únoru podaly tři subjekty. Hodnotící komise vítěze vybrala 5. března a rada města jej poté potvrdila. 

ANKETA: Jak bude vypadat fotbalový stadion? Na koncert se vejde až 25 tisíc lidí

Zastupitelstvo Hradce Králové v pondělí schválilo výběr firem, které postaví vytoužený fotbalový stadion v Hradci Králové. Hodnotící komise vybírala z celkem tří návrhů. Podle vedení města vybraný návrh kvalitou značně převyšoval zbylé dva....

 

Stadion, na němž bude mít zázemí druholigový klub FC Hradec Králové, by měl podle radnice splňovat kategorii UEFA 4, což jsou stadiony pro mezinárodní utkání. Měl by splňovat i požadavek na multifunkční arénu. Kapacita arény by měla být 8 tisíc diváků s možností navýšení na 9300 míst. Všechna místa by měla být zastřešená. Zachováno by mělo být i typické osvětlení stávajícího stadionu v podobě takzvaných lízátek. Na financování stavby by chtělo město získat státní dotaci. 

Stavbu fotbalového stadionu chystají i sousední Pardubice. Vznikne rekonstrukcí letního fotbalového stadionu. Za 314 milionů korun bez DPH stadion postaví firma PORR, rozhodli 11. března pardubičtí zastupitelé. Současná kapacita letního stadionu je 600 diváků, po rekonstrukci bude 4600 lidí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky stadion, fotbal, Hradec Králové, Malšovice, tendr, soutěž, společnost, sport, fotbalový stadion, FC Hradec Králové, Strabag, Geosan Group, UEFA, FK Pardubice, Porr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tento týden bude v Hradci Králové podepsána smlouva na nový fotbalový stadion  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.