Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Konec ve čtvrtfinále a odchod trenéra. Připomeňme si letošní sezonu hradeckých hokejistů

Zápasy bez fanoušků, vynucená pandemická přestávka, návrat Filipa Hronka, konec ve čtvrtfinále a odchod hlavního trenéra Vladimíra Růžičky. Tak by se dala v kostce popsat letošní sezóna hokejistů z Hradce Králové. I přes to všechno Mountfield prošel základní hrací částí na jedničku.

Skvělý start utnula stopka  

Pravděpodobně v nejlepší formě byl tým z Hradce Králové na začátku sezóny. V prvních pěti kolech vedl Mountfield celou soutěž, když neztratil ani jeden bod. Jak by dopadl šestý zápas už se fanoušci nedozvěděli. V týmu bylo potvrzené onemocnění COVID-19 a celý kádr skončil v karanténě.  

Následně dostala stopku celá nejvyšší soutěž. Kvůli současné pandemii byla přerušena na dva měsíce a rozjela se až v listopadu. Během odstávky bylo zakázané trénovat v uzavřených prostorech. A-tým si proto našel otevřené kluziště v Dobříši.  

Nový rozjezd už se hradeckým nepovedl podle jejich představ. 9. listopadu tým Vladimíra Růžičky prohrál ve Vítkovicích. Od té doby už se Hradci Králové nikdy nepodařilo vyhrát pětkrát v řadě. Největším úspěchem byla pouze šňůra čtyř výher v řadě.  

Hvězdu NHL viděli fanoušci jen jednou  

Návrat Filipa Hronka do týmu pod Bílou věž v Hradci Králové byl sen mnoha fanoušků. Během letošní sezony se jim splnil. Bohužel ale, kvůli současné pandemii ho na ledě mohli vidět pouze jednou. Ostatní zápasy, do kterých nastoupil, se hrály před prázdným publikem. Šlo o zápas s Libercem v rámci 4. kola. 

Filip Hronek ve 22 duelech extraligy nastřílel 10 gólů, ke kterým přidal 13 asistencí. To dělá průměr víc jak bod na zápas. Jeho předvánoční odchod tak znamenal pro tým velkou ztrátu.  

Celou základní část kolem šestého místa  

I přes hvězdný start základní části nejvyšší soutěže, se Mountfieldu dlouhodobě nedařilo dostat do elitní čtyřky nejlepších týmů soutěže. Průměrně se Hradec Králové držel kolem šestého místa tabulky. Se Spartou nevybodoval Mountfield ani bod, proti Třinci dokázal zvítězit jednou, stejně jako proti Mladé Boleslavi a Liberci.  

Velkým problémem se jevila i přesilová hry. V nich se Lvům vůbec nedařilo. Základní část skončil tým s úspěšností přesilových her kolem 15 procent, což stačilo až na 11. místo. Naopak silnou stránkou byla hra v oslabení. V té Hradec Králové hravě strčil do kapsy týmy na chvostu tabulky.  

Během základní části nastříleli východočeši celkem 133 branek. Nejlepším střelcem se stal sám kapitán mužstva Radek Smoleňák, ten si připsal 20 gólů.  

Konec ve čtvrtfinále a odchod trenéra  

Přes tři přípravné zápasy s Litvínovem se Hradec Králové hladce dostal do čtvrtfinále, kde narazil na Bílé tygry z Liberce. Šlo o soupeře, kterého se nepodařilo překonat ani v jednom ze čtyř odehraných zápasů.  

Nejnadějnější byl hned první duel, který v základní hrací části skončil 3:3. Liberec přetlačil Hradec Králové až v prodloužení. Cílem týmu Vladimíra Růžičky bylo vyhrát alespoň jeden zápas na ledě soupeře. Ani druhou šanci Hradec Králové nevyužil a do třetího zápasu pod Bílou věží nastupoval za stavu 2:0 na zápasy. Obě domácí utkání nakonec Mountfield prohrál za stavu 0:3 a 1:3. Tím tak cesta východočechů za titulem skončila.  

Hradec Králové se rozchází s koučem Růžičkou. Do týmu se vrátí Martinec

Hokejisty extraligového Hradce Králové již nebude trénovat Vladimír Růžička, kterému po sezoně končí smlouva. Na střídačku se vrací jeho předchůdce Tomáš Martinec. Očekávanou změnu potvrdil pro web iSport.cz předseda představenstva východočeského...

 

Po letošním neúspěchu hradeckých hokejistů v klubu skončil hlavní trenér Vladimír Růžička„Úkol byl jasný - dostat se do semifinále. Pro nás sezona skončila už ve čtvrtfinále, takže jsem úkol nesplnil,“ napsal ve svém vyjádření. Na střídačku se vrací jeho předchůdce Tomáš Martinec. 

Sedmačtyřicetiletý Martinec zatím spojil celou svou trenérskou kariéru s Hradcem Králové, vedl mládež, působil jako asistent generálního manažera a v sezoně 2015/16 byl poprvé i asistentem hlavního trenéra u A-týmu. V roce 2018 byl oficiálně jmenován hlavním koučem a na začátku další sezony ho doplnil právě Růžička. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mountfield HK | Zdroj Mountfield HK

Štítky hokej, extraliga, sezona, zhodnocení, COVID-19, sport, Hradec Králové, Mountfield HK, Mountfield Hradec Králové, trenér, čtvrtfinále, hokejista, Vladimír Růžička, Filip Hronek, Bílí Tygři Liberec, Tomáš Martinec, HC Vítkovice Ridera, National Hockey Leagu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec ve čtvrtfinále a odchod trenéra. Připomeňme si letošní sezonu hradeckých hokejistů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.