Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dvůr Králové nad Labem staví nové byty pro lidi v nouzi. Vzniknou v rámci rekonstrukce Domu Žofie

Tento měsíc ve Dvoře Králové nad Labem odstartovala rekonstrukce Domu Žofie. Radnice má v plánu opravit první a druhé patro domu, kde by mělo vzniknout 12 bytů. Ty budou využívat lidé, kteří si nemohou své vlastní bydlení dovolit.

Prvních šest bytů má vzniknout v prvním patře. Půjde o bytové buňky se samostatnou kuchyňskou linkou a společným sociálním zařízením. Z chodby bude přístupná úklidová místnost, sklady a prádelna. Na prvním patře vznikne i jeden bezbariérový byt s vlastním sociálním zařízením a kancelář pro personál.  

„Ve druhém patře stavbaři vybudují šest samostatných bytů různých velikostí vždy s vlastním sociálním zařízením a s možností umístění pračky do koupelny, případně do kuchyně,“ říká Ctirad Pokorný, vedoucí odboru rozvoje, investic a správy majetku na Městském úřadě Dvůr Králové nad Labem.  

Město by rádo rekonstrukci za 10,2 milionu korun stihlo do jara příštího roku. Už v minulosti město investovalo do nové střechy.  

Dopravní komplikace během rekonstrukce  

Během stavebních prací je do značné míry omezen provoz v Bezručově a Dvořákově ulici. „Průchod kolem staveniště pro pěší zůstává i nadále zachován. Objízdná trasa pro řidiče vede sousedními ulicemi Březinova a Drtinova,“ vysvětlila mluvčí radnice Miroslava Kameníková. 

Ohodnoť článek

Foto Dvůr Králové nad Labem

Štítky Dům Žofie, Dvůr Králové, ubytování, byt, rekonstrukce, podpora, omezení, Dvůr Králové nad Labem, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové nad Labem staví nové byty pro lidi v nouzi. Vzniknou v rámci rekonstrukce Domu Žofie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.