Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Uzavřený Trutnov pomůže drobným podnikatelům. Další peníze dostanou i malé firmy v Hradci Králové

Trutnov schválil další pomoc drobným podnikatelům. Konkrétně jde o odložení splátek nájemného těm, kteří působí v budovách města. Konkrétní podobu a výši podpory pro hoteliéry doladil i Hradec Králové. Peníze se začnou vyplácet příští měsíc.

Situace na Trutnovsku je stále vypjatá. Kromě zavřených obchodů, restaurací, ubytování a služeb je od světa odříznutý celý okres. „Všechna tato opatření mají negativní dopad na drobné podnikatele i u nás v Trutnově. Chceme pomoci překlenout toto kritické období alespoň těm, kteří působí v nebytových prostorách města,“ říká starosta Trutnova Ivan Adamec. Radnice tak nabídla odklad splátek za měsíce leden až březen všem, kteří mají provozovnu v městských prostorách.

„Uvědomujeme si, že situace se pro drobné živnostníky příliš nelepší, proto jsme teď schválili obdobné posunutí splátek nájemcům působícím v městských objektech, kteří byli přímo a prokazatelně dotčeni omezením provozu na základě usnesení vlády ČR. Týká se to zhruba 100 podnikatelů,“ dodává trutnovský starosta.

Přesnou podobu podpory schválil i Hradec Králové

V rámci programu Antivirus II podpoří Hradec Králové místní podnikatele i provozovatele hotelů. Pro obě tyto skupiny magistrát vyčlenil čtyři miliony korun. 3,5 milionu poputuje malým firmám, zbytek pak hoteliérům.

"Vzhledem k tomu, že jsme finanční prostředky nakonec navýšili o půl milionu korun, můžeme nyní vyplatit maximální částku téměř všem žadatelům," řekl primátor Alexandr Hrabálek (ODS).

Peníze mohou podnikatelé použít na zaplacení nájmu, energií nebo personálu. Řada z nich bude řešit i placení daní. Radnice začne peníze vyplácet během příštího měsíce. Všichni drobní podnikatelé dostanou plnou možnou částku, tedy 10 tisíc korun. Hoteliéři pak od 30 do 50 tisíc v závislosti na velikosti jejich provozovny.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky podpora, Trutnov, Hradec Králové, podnikatel, nájem, radnice, hoteliér, OSVŠ, Antivirus II, peníze, splátka, Ivan Adamec, okres Trutnov, Alexandr Hrabálek, ODS, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavřený Trutnov pomůže drobným podnikatelům. Další peníze dostanou i malé firmy v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.