Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Majitel špatně uvázal svého psa. Ten pokousal malého chlapce, který se mu snažil utéct

Po půl roce vyšetřování policie ukončila případ dvaadvacetiletého muže z Nechanic. Obvinili ho z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Před jedním z obchodů nechal uvázaného svého psa, ten se ale uvolnil a pokousal malého chlapce. Nebyl to první problém, který měl muž ve spojitosti se zvířaty.

„Pes se v době jeho nepřítomnosti z úvazu uvolnil, doběhl před ním utíkajícího chlapce a pokousal ho,“ popisuje mluvčí policie Iva Kormošová. Než majitel psa stihl zareagovat, pes povalil chlapce na zem a způsobil mu 16 ran na nohou a rukách. Chlapec musel být se zraněním hospitalizován v nemocnici. Podle zdravotního posudku mu pes způsobil zranění spíše těžšího stupně. Pokud by pes kousl více, mohl by zemřít.

Majitel psa nebyl v podobné věci stíhán poprvé, policie už ho řešila v minulosti. Před časem měl údajně poštvat svého psa proti nezletilé dívce a stádu srnek. V několika případech pes utekl k sousedům poté, co zvíře nedostatečně zabezpečil.

„Tyto tři případy se staly také v loňském roce a všechny byly řešeny v přestupkovém řízení,“ dodala mluvčí. Pokud muže, který za své zvíře odpovídá, soudce uzná vinným, může ho poslat až na rok do vězení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky pes, útok, policie, vyšetřování, trestný, čin, Nechanice, dítě, pokousání, soud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majitel špatně uvázal svého psa. Ten pokousal malého chlapce, který se mu snažil utéct  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.