Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nechcete bunkr nebo sledovací zařízení? Ministerstvo obrany se zbavuje nepotřebného majetku

Nepotřebného majetku se zbavuje Ministerstvo obrany. V nabídce je například i deset objektů bývalého pohraničního opevnění, bohužel ale žádný z nich není na východě Čech. Pořídit si můžete například populární „řopík“ za 30 až 40 tisíc korun. Do aukce půjdou ale i zbraně nebo sledovací zařízení.

Kromě Českých drah, které se zbavují nepotřebných lokomotiv (více zde) se části svého majetku zbavuje i Ministerstvo obrany. To zveřejnilo celkem 34 inzerátů na prodej nemovitostí celkem za 20 a půl milionu korun. Součástí nabídky je i deset objektů bývalého pohraničního opevnění, z toho tři nově nabízené „řopíky“ v blízkosti Domašova u Jeseníka. Nový majitel pak může bunkr přestavět dle libosti. Může v něm klidně i bydlet.

Cena pohraničního bunkru začíná už na 30 tisících. Překážkou ale může být pozemek – některé bunkry totiž stojí na soukromém pozemku a nový vlastník tak bude muset vyjednávat s majitelem půdy, na které bunkr stojí. Ve většině případů je ale vlastníkem pozemku obec.

V únoru bude ministerstvo vyhlašovat veřejnou soutěž i na movitý majetek. Do prodeje půjde munice, zbraně, radiostanice nebo sledovací zařízení. Jde o majetek uložený například v Jaroměři nebo v Týništi nad Orlicí.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ministerstvo obrany ČR | Zdroj Ministerstvo obrany ČR

Štítky bunkr, prodej, Ministerstvo obrany, kuriozita, zbraně, opevnění, Ministerstvo obrany České republiky, Česko, pozemek, České dráhy, Jeseník, Domašov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hanny Jirak

nepovolí Vám přístupovou cestu a ještě budete muset uvést objekt do původního stavu

Středa, 20. ledna 2021, 15:40Odpovědět

Nechcete bunkr nebo sledovací zařízení? Ministerstvo obrany se zbavuje nepotřebného majetku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.