Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Od kamaráda nelegálně koupil dvě zbraně. Policii řekl, že pušku hodil do Labe

Policie vyšetřuje devětadvacetiletého a dvaačtyřicetiletého muže, kteří jsou podezřelí z trestného činu nedovoleného ozbrojování. Mladší pracoval u ozbrojených složek a své dvě legálně držené zbraně prodal svému staršímu kamarádovi. A to i se zbrojním průkazem. Chtěl tak vyřešit své finanční potíže.

„Na případ se přišlo ve chvíli, kdy k mladšímu přišla kontrola správního úřadu ohledně odnětí zbrojního průkazu. Muž byl totiž přistižen na pracovišti pod vlivem amfetaminu a metamfetaminu,“ vysvětluje mluvčí Iva Kormošová. Kontrola ale žádné zbraně nenašla.

Až později se přiznal, že je i se zbrojním průkazem prodal svému staršímu kamarádovi. Šlo o jednu samonabíjecí pistoli a pušku. Ten policii dobrovolně vydal pouze pistoli, pušku prý ze strachu hodil do řeky Labe.

„Policejní potápěči se na uvedené místo vydali, ale bohužel, kromě několika nákupních košíků, žádnou zbraň nenašli,“ řekla policejní mluvčí. Mladší z mužů je tak stíhán za to, že zbraně bez povolení prodal. Starší je naopak šetřen za to, že je bez potřebného povolení přechovával.  

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky zbraň, ozbrojování, nelegální, trestný, čin, policie, vyšetřování, zbrojní, průkaz, pistole, Labe, Hradec Králové, puška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od kamaráda nelegálně koupil dvě zbraně. Policii řekl, že pušku hodil do Labe  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.