Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Stezka u Hučáku v Hradci Králové je hotová. Město žádá stavební úřad o předčasné otevření

Magistrát města Hradec Králové už několik měsíců opravuje prostranství u zimního stadionu a kolem Jiráskových sadů. Součástí rekonstrukce byla i oprava stezky, která spojuje park a elektrárnu Hučák. Ta je prakticky hotová. Její předčasné používání však musí povolit stavební úřad.

„V této lokalitě dochází ke stavebním úpravám několika míst a cest, jedná se třeba o cyklostezky podél Komenského ulice, od Hučáku nebo od lávky přes Orlici. Práce pokračují po etapách. Vzhledem k tomu, že se již část z těchto oprav podařilo dokončit, chceme nyní žádat o její předčasné užívání,“ říká náměstek primátora Jiří Bláha (ODS).

Konkrétně v tomto případě se jedná o část stezky pro chodce a cyklisty, která vede od třídy ČSA podél Jiráskových sadů až k elektrárně. Rada města v úterý předčasné uvedení do provozu schválila, je však třeba získat i další souhlasy. Za jedno musí být i například hasiči nebo policie. Konečné slovo pak bude mít stavební úřad.

Práce pokračují bez komplikací

Práce na rekonstrukci prostranství před zimním stadionem začala v polovině října loňského roku. Nyní se pokračuje opravou stezky ve směru na Moravský most. „Kde to půjde, chceme jednotlivé dokončené úseky hned zprovoznit podobně jako v případě stezky podél Jiráskových sadů,“ dodává náměstek Bláha.

Nakonec zde vzniknou zcela nové chodníky, zelené plochy a upravené parkoviště před hotelem. Nové budou i stojany na jízdní kola.  

Práce vyjdou na 15 milionů korun a kompletně hotové mají být letos v létě. Poslední větší investici do cyklostezek město dokončilo v prosinci roku 2019, když otevřelo stezku spojující okrajové části Piletice a Rusek s Hradcem Králové. Náklady činily 22,3 milionu korun.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky zimní, stadion, prostranství, rekonstrukce, stezka, Hučák, Jiráskovy sady, Hradec Králové, žádost, stavební úřad, sad, oprava, Magistrát města Hradec Králové, Jez Hučák, Jiří Bláha, ODS, České aerolinie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stezka u Hučáku v Hradci Králové je hotová. Město žádá stavební úřad o předčasné otevření  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.