Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: O víkendu se hasiči nenudili. Řešili dopravní nehody i požár na vlakovém nádraží

Od pátku do neděle vyjížděli v Královéhradeckém kraji hasiči k 72 událostem. Většinou šlo o dopravní nehody v souvislosti s počasím a požáry. Například v Hradci Králové v pátek odpoledne hořelo na vlakovém nádraží.

„Profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic likvidovali v areálu vlakového nádraží požár železničních pražců. Událost se obešla bez vzniku škody na majetku,“ potvrdila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Daleko větší požár museli likvidovat tři jednotky hasičů v pátek večer v Jičíně. Na ploše zhruba 125 metrů čtverečních hořelo klestí a odpad. Aby bylo dostatek vody na uhašení, museli hasiči zřídit provizorní čerpací stanoviště ve Valdicích.

V neděli odpoledne hořelo i ve městě Lázně Bělohrad na Jičínsku. „Dvě jednotky hasičů likvidovaly požár sazí v komíně domu v části Dolní Nová Ves, ul. V Lukách,“ dodala mluvčí.

Nehody kvůli počasí i alkoholu

Kvůli počasí se v Královéhradeckém kraji velice často bouralo. Jedna z vážnějších dopravních nehod se stala v sobotu ráno v Kovači. Po srážce dvou aut se dodávka převrátila na střechu a kamion na bok do příkopu.

Další nehoda si vyžádala pomoc hasičů v pátek odpoledne v Holické ulici v Hradci Králové. Osobní auto zde narazilo do sloupu. Podle policie žena pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy a na namrzlé vozovce nezvládla řízení. To však nebyla jediná příčina nehody. „Policisté s ní provedli dechovou zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem 2,96 promile alkoholu,“ dodala mluvčí policie Šárka Pižlová.

Jedna osoba skončila v nemocnici po nehodě v Jičíněvsi, která se stala v sobotu odpoledne. Řidič nezvládl řízení a narazil do zábradlí vedle silnice. Záchranná služba byla potřeba i v obci Stárkov na Náchodsku. I zde došlo k nehodě osobního auta, které skončilo mimo silnici.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS Královéhradeckého kraje, víkend, hasiči, zásah, nehoda, požár, nádraží, počasí, FOTO, železniční stanice, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, havárie, Jičín, Valdice, Lázně Bělohrad, okres Jičín, Dolní Nová Ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: O víkendu se hasiči nenudili. Řešili dopravní nehody i požár na vlakovém nádraží  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.