Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Architektonická soutěž by mohla vnést novou podobu autobusovému nádraží ve Dvoře Králové

Autobusové nádraží ve Dvoře Králové nad Labem potřebuje opravu jako sůl. Město, které areál vlastní teprve od konce roku 2019, plánuje jeho revitalizaci. K té by mohlo dojít už v příštím roce. Práce chce město financovat nejen z vlastních prostředků, ale také s využitím evropských nebo dotačních titulů.

„Vybudování moderního autobusového terminálu patří k prioritním projektům, jež jsou zařazeny také v akčním pánu programu rozvoje města,“ říká starosta Jan Jarolím a pokračuje: „I vzhledem k významu a velikosti záměru celého projektu jsme se rozhodli, že pro výběr vítězného návrhu a také pro výběr zpracovatele navazujících projekčních fází využijeme architektonické soutěže podle Soutěžního řádu České komory architektů.“

V pracovní skupině, která chystá soutěžní podmínky pro vypsání architektonické soutěže, jsou členové vedení města, také zástupci odborů městského úřadu, zástupci Technických služeb města Dvora Králové nad Labem a externí poradci.

Jedna schůzka se konala už loni v září. Mluvilo se tu o možných investičních nákladech na uskutečnění projektu. „Když to porovnáme s jinými rekonstruovanými autobusovými nádražími obdobné velikosti, investiční náklady se mohou vyšplhat až ke100 milionům korun. Výše částky však bude upřesněna po diskuzi poroty a rady města během přípravy soutěžních podmínek,“ říká starosta.

Výši nákladů ovlivní i to, jestli bude součástí studie i koupě budovy s číslem popisným 1076. Město na ni má předkupní právo, zatím ji nevlastní. Výši nákladů ovlivní i cena navazujících projekčních prací. V polovině prosince schválila rada města členy poroty včetně jejich náhradníků.

První setkání členů poroty by se mělo konat na začátku roku 2021. „Diskutovat bychom měli o soutěžních podmínkách a o dalších podkladech pro architektonickou soutěž, které budou předloženy uchazečům v rámci soutěže. V tuto chvíli se již dokončuje pracovní verze soutěžních podmínek,“ dodává místostarosta Jan Helbich.

Ohodnoť článek

Foto mudk.cz

Štítky Dvůr Králové nad Labem, autobusové nádraží, architektonická soutěž, projekt, Jan Jarolím, Česká komora architektů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Architektonická soutěž by mohla vnést novou podobu autobusovému nádraží ve Dvoře Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.