Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Podnikatelé v Hradci Králové mohou žádat o finanční podporu v rámci programu Antivirus II

Od nového roku přijímá Magistrát města Hradec Králové žádosti o finanční podporu podnikání. V rámci programu Antivirus II rozdělí mezi malé podnikatele 3,4 milionu korun. Žádosti jde podávat nejpozději do konce ledna.

Peníze by měl magistrát začít vyplácet na konci března. Žádosti je možné podat pouze elektronicky pomocí Portálu občana.

Na rozdíl od prvního balíčku, je Antivirus II rozdělen do dvou skupin. Část peněz dostanou drobní podnikatelé, tu druhou hoteliéři a provozovatelé penzionů. Jednou z hlavních podmínek je úplné uzavření provozovny kvůli vládním nařízení.

Podnikatelé mohou zažádat maximálně do 10 tisíc korun, hoteliéři do 30 tisíc. "Výše peněžité pomoci bude v obou částech stanovena podle počtu podaných žádostí," říká náměstek primátora Jiří Bláha (ODS).

Kromě uzavření provozovny musí žadatel splňovat celou řadu dalších podmínek. Na peníze nemá nárok ve chvíli, kdy přerušil dvojí živnost. Peníze také nedostane ve chvíli, kdy je dlužníkem vůči městu. Konkrétní seznam podmínek najdou žadatelé na webu města.

"Darované finance budou moci hradečtí podnikatelé využít například na mzdy a související odvody, na energie nebo na platby za nájemné ve stanovených případech," dodal primátor Alexandr Hrabálek (ODS).

V první vlně bylo rozdáno přes sedm milionů

Antivirus II je už druhým finančním balíčkem v rámci pomoci podnikatelům z Hradce Králové. V rámci prvního magistrát vyčlenil 10 milionů korun. Nakonec rozdal 7,3 milionů. Na jaře se sešlo celkem 420 žádostí, jednotlivé finanční podpory tak dosahovali až 25 tisíc korun.

Kromě zmiňovaných balíčků s názvem Antivirus radnice například odpouští nájmy nebo poplatky za zábor veřejného prostranství pro předzahrádky. Magistrát navíc zmrazil nájemní smlouvy. V letošním roce tak nebude zvedat ceny za své prostory.

Ohodnoť článek

Foto FB: Statutární město Hradec Králové

Štítky Antivirus II, žádosti, covid, pandemie, podpora, finance, Hradec Králové, podnikatel, hotel, finanční podpora, peníze, Magistrát města Hradec Králové, magistrát, ODS, Jiří Bláha, Alexandr Hrabálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnikatelé v Hradci Králové mohou žádat o finanční podporu v rámci programu Antivirus II  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.