Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za Mountfield odehrál Filip Hronek poslední zápas. Vrací se do NHL

Mountfield HK nastoupil včera odpoledne do zápasu s Mladou Boleslaví. Pro Filipa Hronka to byl úplně poslední zápas za Hradec Králové. Odjíždí zpět do Ameriky, kde by měl opět nastoupit do NHL. Třiadvacetiletý obránce odehrál za Mountfield 22 zápasů ve kterých vstřelil desítku gólů.

„Jsem rád, že mi dal klub tuhle šanci. Konec konců… Mám to doma,“ řekl Filip Hronek po včerejším utkání s Mladou Boleslaví. To Hradec Králové nakonec neuhrál a hráči do kabin odcházeli za stavu 3:4.

Filip nebyl po zápase s Boleslaví příliš výřečný. Cítil se unavený a myšlenkami už balil kufry na cestu do Ameriky. Postěžoval si i na to, že zápas bez diváků nemá tu správnou atmosféru. „Diváci by tomu dali něco navíc. V dnešním zápase by nám určitě pomohli,“ řekl. Na ledě Hronek strávil 30 minut hrací doby.

Filip do zámoří odlétá v pátek, přesné informace o tom, jak bude nejlepší světová soutěž vypadat zatím nemá. Oficiálně zatím start NHL potvrzený není. V Kanadě a USA však věří, že se začne hrát za měsíc.  

„Kluci mi budou určitě chybět, je tady super parta. Ale doufám, že se mi bude dařit i bez nich,“ směje s Hronek. Hradec Králové Filip Hronek opouští jako nejproduktivnější hráč s 23 body.

Ve včerejším zápasu se spoluhráčem loučila i Boleslav

I pro Mladou Boleslav to byl zápas velkého loučení. I jejich útočník Radim Zohorna byl povolán zpět do Ameriky, ten do včerejšího zápasu nastoupil s kapitánskou páskou. Během utkání proti Hradci Králové vstřelil svůj 12 gól sezóny. "Je neskutečné, jaký udělal skok oproti minulému roku. Snad se mu to vyvede i v zámoří," řekl po zápase jeho spoluhráč David Cienciala.

Filip Hronek nastupuje do základní sestavy Detroitu. Radima Zohorna čeká v Pittsburghu první sezóna. "Doufám, že dostanu šanci na první tým. Nejedu tam hrát na farmu," vzkázal Zohorna.

Ohodnoť článek

Foto FB: Filip Hronek

Štítky Mountfield¨, Hradec Králové, odchod, zápas, Mladá Boleslav, NHL, USA, Kanada, Pittsburg, sport, hokej, Mountfield Hradec Králové, Filip Hronek, National Hockey League, BK Mladá Boleslav, Radim Zohorna, Detroit Red Wings, Pittsburgh Penguins, David Ciencia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za Mountfield odehrál Filip Hronek poslední zápas. Vrací se do NHL  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.