Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Porodnice v Trutnově by měla obnovit provoz až v březnu. Mimo provoz je téměř pět měsíců

Necelý půlrok musí budoucí maminky v Trutnově řešit nepříjemnou situaci. Kvůli nedostatku personálu byla uzavřena místní porodnice. Ta by se mohla do opětovného provozu vrátit v březnu. Podle hejtmanství se podařilo sehnat nového primáře.

Trutnovská porodnice se s nedostatkem personálu potýká dlouhodobě. O prázdninách se stala situace natolik neúnosnou, že se musela zavřít. Podle vyjádření náměstka hejtmana Zdeňka Finka (HDK) se podařilo najít nového primáře a další tři lékařky. Díky nim bude možné porodnici v březnu příštího roku otevřít.

Rychlotest při příjmu a jídlo na pokoj.  Jak se rodí v době koronavirové

Porody v době pandemie koronaviru nijak zásadně neomezují rodičku ani otce dítěte. Svoji zkušenost s hradeckou porodnicí nám popsala čtenářka Petra Svobodová, která tu rodila nejen teď, ale i před dvěma lety. Co se v nouzovém stavu změnilo?

Jen za rok 2019 se v trutnovské porodnici narodilo 691 dětí. Nyní musí rodičky jezdit do více než 30 kilometrů vzdáleného Náchoda. Další variantou je porodnice ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Ta je však od Trutnova vzdálená přes 50 kilometrů, tedy zhruba hodinu cesty. Některé budoucí maminky tak jezdí i do Jilemnice na Semilsku.

 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky porodnice, Trutnov, maminka, dítě, nemocnice, zavřeno, otevřeno, personál, březen, 2021, Náchod, Hradec Králové, Zdeněk Fink, Hudební divadlo Karlín, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jilemnice, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porodnice v Trutnově by měla obnovit provoz až v březnu. Mimo provoz je téměř pět měsíců  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.