Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Převrácený kamion s řepou zablokoval silnici mezi Hradcem Králové a Vamberkem

K nehodě došlo dnes dopoledne na silnici I/11 mezi Lípou nad Orlicí a Česticemi. Dvaatřicetiletý řidič kamionu najel na krajnici a s vozem se převrátil. Při nehodě vysypal kompletně celý náklad cukrové řepy. Nehoda uzavřela silnici na víc než tři hodiny.

Dopravu na místě řešili hasiči, policie i zástupci Správy a údržby silnic Královéhradeckého kraje. Zatím co policisté odkláněli ostatní řidiče na objízdné trasy, hasiči se snažili zastavit unik nafty a oleje. „Na místo události byl vyslán technický kontejner z královéhradecké centrály, který je mimo jiné vybaven technickými prostředky na přečerpání pohonných hmot,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Celkem bylo odčerpáno 300 litrů nafty a kolem 100 litrů oleje.

Na řadu přišel samotný úklid řepy, ten zajistil řidič havarovaného kamionu. Následně dostala speciální technika auto zpět na kola. Silnice byla uzavřená něco málo přes tři hodiny, provoz se na ni vrátil po 15. hodině. Zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Policie škodu odhadla na více než 400 tisíc korun.


Plně naložený kamion řepy havaroval již v pondělí 16. listopadu v Hradci Králové na silničním okruhu. Řidič při průjezdu křižovatkou z ulice Okružní do ulice Víta Nejedlého pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost a kamion v křižovatce převrátil. Řidiče do péče převzali zdravotníci. Provoz v křižovatce byl omezen na hodinu a půl. Škodu policie odhadla na čtvrt milionu korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky kamion, řepa, I/11, FOTO, nehoda, policie, hasiči, Královéhradecký, kraj, doprava, uzavírka, úklid, silnice, Hradec Králové, Vamberk, Lípa nad Orlicí, Královéhradecký kraj, Vít Nejedlý

FOTO: Převrácený kamion s řepou zablokoval silnici mezi Hradcem Králové a Vamberkem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.