Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradeckou Fakultu vojenského zdravotnictví povede epidemiolog Roman Chlíbek

Děkanem královéhradecké Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany bude od 1. února 2021 vakcinolog a epidemiolog Roman Chlíbek. V úterý jej do funkce děkana ze tří kandidátů zvolil akademický senát fakulty. Chlíbek byl děkanem fakulty již v letech 2009 až 2013. V čele fakulty nyní nahradí Pavla Boštíka, kterému ke konci ledna skončí funkční období.

Plukovník v záloze Chlíbek je předsedou České vakcinologické společnosti a také vedoucím epidemiologické skupiny při ministerstvu zdravotnictví. Ve vakcinologické společnosti i ve skupině ministerstva hodlá nadále působit. Na fakultě je Chlíbek vedoucím katedry epidemiologie.

Chlíbek v roce 1989 zakončil studia na Vojenské lékařské akademii Jana Evangelisty Purkyně a Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové v oboru všeobecné lékařství. Dále se profiloval v oboru preventivní medicíny, epidemiologie a vakcinologie. V roce 2012 byl v oboru hygiena, preventivní lékařství a epidemiologie jmenován profesorem. V minulosti byl také například předsedou akademického senátu či proděkanem pro vnější vztahy a rozvoj hradecké fakulty.

Fakulta vojenského zdravotnictví je jednou ze tří fakult Univerzity obrany a je centrem zdravotnického vzdělávání profesionálů Armády ČR. Profesně se fakulta profiluje zejména v oblasti vojensko-odborné výuky urgentní medicíny, medicíny katastrof a ochrany proti biologickým, chemickým a nukleárním hrozbám. Vyučuje především šestiletý studijní obor vojenské všeobecné lékařství a pětileté studijní obory vojenské zubní lékařství a vojenská farmacie. V akademickém roce 2019/2020 měla fakulta v magisterských, bakalářských a doktorských studijních programech zapsáno 284 studentů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Rozhlas

Štítky školy, vysoké, Univerzita obrany, personální, epidemiolog, Roman, Chlíbek, Roman Chlíbek, Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany, lékařství, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Univerzita Karlova, Armáda České republiky, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradeckou Fakultu vojenského zdravotnictví povede epidemiolog Roman Chlíbek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.