Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ředitel CIRI Korych rezignoval na svojí funkci. Snažil se utajit nehodu, kterou zavinil v opilosti

, aktualizováno 24. listopadu 2020, 15:54

Ředitel Centra investic, rozvoje a inovací Lukáš Korych (ODS) rezignoval na svůj post ředitele. Hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS) ho vyzval k odchodu. Důvodem má být dopravní nehoda, kterou Korych spáchal pod vlivem alkoholu. Svým nadřízeným o ní neřekl.

„K žádnému zranění nedošlo. Policisté podrobili devětatřicetiletého řidiče dechové zkoušce s výsledkem 1,4 promile. Řidiči zadrželi řidičský průkaz a z důvodu závad na autě i osvědčení o registraci vozidla. Škoda na superbu byla odhadnuta na 300 tisíc a na stromu 1 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

K nehodě došlo v centru Hradce Králové na křižovatce pod Malým náměstím už ve čtvrtek odpoledne. Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal smyk a narazil do stromu.

„Je to lidské selhání. Pokud by neodstoupil, tak ho rada Královéhradeckého kraje s největší pravděpodobností odvolá,“ řekl hejtman kraje Červíček. Lukáš Korych měl o incidentu nejdříve informovat své nadřízené, tedy radu kraje. To však udělal až po čtyřech dnech.

„Bez ohledu na výsledky šetření policie přijímám plnou zodpovědnost za svůj čin,“ řekl v České televizi Korych.

Ohodnoť článek

Foto Twitter: @VlastimilWeiner | Zdroj Twitter: @VlastimilWeiner

Štítky CIRI, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, Martin Červíček, Lukáš Korych, ředil, nehoda, alkohol, rezignace, odstoupení, ODS, Královéhradecký kraj, Česká televize

Ředitel CIRI Korych rezignoval na svojí funkci. Snažil se utajit nehodu, kterou zavinil v opilosti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.