Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Hradci Králové vznikne nová ulice se 13 rodinnými domy. Hotovo má být za dva roky

Nová ulice má vzniknout mezi ulicemi Pardubický a Kudrnova na bývalém pozemku zeleniny v Hradci Králové – jen kousek za fotbalovým hřištěm Olympie. Podle developera zde vznikne 13 rodinných baráků, dětské hřiště a soukromé pozemky pro místní.

Ačkoliv se v Královéhradeckém kraji staví méně bytů i domů, stále je v Hradci Králové rozpracováno několik velkých developerských projektů. Jedním z nejnovějších je zmíněná Rezidence Nové Kukleny. Ačkoliv je předprodej rodinných domků zahájen, stavět se začnou až na přelomu roku 2020/2021.

Podél silnice zde bude vystavěno celkem 13 bytových domů. Zhruba polovina jich bude samostatně, druhá bude formou dvojdomků.

Bydlení pouze pro bohaté

Jelikož aktuálně na trhu s nemovitostmi převažuje poptávka nabídku, mohou si developeři dovolit vyšponovat cenu bytů a domů na maximum. V konkrétně tomto případě se cena za jeden dům pohybuje od 12,5 milionu korun.

Všechny výše zmiňované domy budou zcela totožné. V nabídce jsou vedené jako 6+kk včetně tří koupelen, pozemku kolem domu a garáží pro dvě auta. Všechny domy jsou vybaveny klimatizací, podlahovým topením, nadrží na dešťovou vodu a vlastní fotovoltaikou.

„Setrvačnost realitního trhu je obecně natolik markantní, že několikatýdenní útlum nebude zpravidla znamenat větší změny. Pokud dojde ke zlevnění nemovitostí, bude se jednat o krátkodobý efekt s dopady koronaviru na ekonomiku obecně,“ říká kvalifikovaný realitní makléř Tomáš Petruň.

Pro představu a porovnání. V Hradci Králové v těchto měsících vzniká i projekt Rezidence Alessandria. Zde je prodaná zhruba polovina bytů. Podle dostupných informací na webu projektu se zde pohybuje malý byt 2+kk o velikosti kolem 61 metrů čtverečních kolem čtyř milionů korun. Větší byt s parkovacím stáním vyjde dokonce na 6,8 milionu.

V Kuklenách se připravují i další projekty

Rezidence Nové Kukleny se v Hradci Králové připravuje několik let. Není to však jediný projekt, který se v této městské části připravuje. Stavět se má například na pozemku bývalé koželužny, vedle hypermarketu i u hřiště základní školy.

V posledních dnech se v Hradci Králové rozproudila vášnivá diskuze kolem nové čtvrti kousek od Kuklen. Jmenovat se má Nová Zelená a součástí bude i velký nákupní park. U křižovatky ve směru na Stěžery by mohla čtvrť začít růst v roce 2022.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj HKCity

Štítky Rezidence Nové Kukleny, Hradec Králové, bydlení, čtvrť, silnice, ulice, výstavba, byt, dům, cena, Královéhradecký, kraj, rezidence, pozemek, projekt, Královéhradecký kraj, Kukleny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové vznikne nová ulice se 13 rodinnými domy. Hotovo má být za dva roky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.