Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nové pavilony náchodské nemocnice ošetří první pacienty v březnu příštího roku. Kraj nakupuje další vybavení

Královéhradecký kraj pokračuje ve vybavování nových pavilonů Náchodské nemocnice. Jejich stavba oficiálně skončila letos v září. V těchto dnech rada kraje schválila další prostředky v hodnotě 7,6 milionu korun. První pacienty by mohl nový pavilon přijmout v březnu roku 2021.

„Prvního pacienta by mohla nemocnice v Náchodě začít léčit na přelomu února a března příštího roku,“ řekl náměstek hejtmana Pavel Bulíček (Piráti). Zároveň dodal, že nepůjde o spuštění provozu v celých pavilonech naráz. Postupně se budou do chodu uvádět jednotlivá oddělení. 

Královéhradecký kraj se už v minulosti pustil do vybavování porodnice. Nakoupil speciální lehátka, vyhřívaná lůžka s integrovanou resuscitační jednotkou. Šlo o vybavení za 6,19 milionu korun. Nyní na řadu přišlo vybavení pro samotný personál. Hejtmanství tak začalo nakupovat ledničky, mrazáky a myčky. Dále potom televize a drobný nábytek.

„Další finanční prostředky použijeme na kompletní dodávku a montáž orientačního systému, aby se v nových prostorech orientovali nejen zaměstnanci, ale hlavně pacienti a návštěvníci,“ dodal Bulíček.

GALERIE: Nové pavilony nemocnice v Náchodě

Pátek, 18. září 2020, 13:37

GALERIE: Nové pavilony nemocnice v Náchodě
GALERIE: Nové pavilony nemocnice v Náchodě

Stavba nových pavilonů se dlouho nedařila

Královéhradecký kraj na stavbu nemocnice v Náchodě vypsal celkem čtyři tendry. Ten první už v březnu roku 2012. O dva měsíce později ho zrušil. Podobně dopadl i druhý tendr, ten byl vypsán o tři roky později. Třetí soutěž zrušilo vedení kraje v prosinci 2017. V pořadí čtvrtý tendr se vypsal 1. srpna 2017, ten se nakonec podařilo dotáhnout do konce.

Královéhradecký kraj ke čtvrtému tendru obdržel celkem tři nabídky. Výběrové řízení vyhrála ta s nejnižší cenou, tedy 1,344 milionu korun. Tu nabídlo uskupení firem Geosan Group a BAK stavební společnost.

Náchodská nemocnice je největším zdravotnickým zařízením zřizovaným Královéhradeckým krajem, které slouží spádové oblasti pro více jak 200 tisíc obyvatel. Nové pavilony J a K stojí na ploše o rozloze 21 305 metrů čtverečních. Jejich stavba trvala 27 měsíců a stála 1,4 miliardy korun.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Náchod, nemocnice, Královéhradecký, kraj, investice, nákup, vybavení, peníze, zdravotnictví, ČR, pavilon, Královéhradecký kraj, pacient, Oblastní nemocnice Náchod, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana, Geosan Group

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové pavilony náchodské nemocnice ošetří první pacienty v březnu příštího roku. Kraj nakupuje další vybavení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.