Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Hradci Králové nastoupilo do škol téměř dva tisíce dětí

Do základních škol města Hradce Králové se dnes vrátilo téměř tisíce žáků prvních a druhých tříd. Děti musí být vybavené rouškami a nemají hodiny zpěvu a tělesné výchovy. Základní školy byly kvůli epidemii covidu-19 uzavřené od 14. října.

V Hradci Králové se otevřelo všech 17 základních škol, tři z nich navíc v rozšířeném režimu. ZŠ Josefa Gočára, ZŠ Sever a ZŠ Štefcova stále fungují jako vybrané školy pro děti zdravotníků, lékárníků, policistů, hasičů, vojáků a dalších příslušníků záchranných a bezpečnostních složek. Celkem tyto tři vybrané školy doposud navštěvovalo přes 80 dětí ve věku do deseti let.

"Všechny školy zvládají výuku pro děti prvních a druhých ročníků bez problému pokrýt. Děti by také měly mít zajištěné stravování. Přístup jednotlivých škol k návratu žáků už pak v dalších krocích ponecháváme na ředitelích," řekl náměstek primátora pro školství Martin Hanousek (Zelení). Rodičům doporučil, aby kvůli získání informací k výuce sledovali webové stránky škol svých dětí.

Pro děti zdravotníků a příslušníků bezpečnostních sborů původně od 14. října sloužila pouze základní škola Josefa Gočára. "Museli jsme navýšit kapacity, tudíž jsme otevřeli další dvě školy. Žáci v nich mají speciální režim a skupiny dětí se mezi sebou nesmí potkávat," uvedl Hanousek.

Téměř bez omezení v Hradci Králové fungují městské mateřské školy. Uzavřená je pouze MŠ Mrštíkova. Znovu otevřena by mohla být už začátkem příštího týdne.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Bezděk

Štítky koronavirus, školy, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, škola, vláda, omezení, rozvolnění, , základní škola, Josef Gočár, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové nastoupilo do škol téměř dva tisíce dětí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.