Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Hradec spouští program Antivirus II. Někteří podnikatelé se dočkají úlev na nájemném, městské organizace dostanou tisíce respirátorů

Druhá vlna koronavirové pandemie odstartovala v Hradci Králové i znovuzavedení balíčku pomoci tamním občanům s názvem Antivirus II. Mezi hradecké podnikatele bude rozděleno téměř 2,8 milionu korun. Ti, kteří užívají k podnikání nebytové prostory ve vlastnictví města, se dočkají úlev na nájemném. Do městských organizací poputují roušky.

V první vlně koronavirové epidemie se program Antivirus I ukázal jako velice efektivní. Město proto spustilo další sérii několika opatření, která mají znovu pomoci při zvládání dopadů druhé vlny.

„Jedna z prvních aplikovaných pomocí balíčku Antivirus II je nákup třiceti tisíc respirátorů typu FFP2, které jsou určené pro hradecké mateřské školy, městskou policii a zaměstnancům dalších městských organizací. Během tohoto týdne budou postupně rozdělovány a rozváženy na místa,“ říká primátor města Hradec Králové Alexandr Hrabálek.

Za nákup třiceti tisíc respirátorů město zaplatilo 560 tisíc korun včetně DPH. Přes pětadvacet tisíc jich bude rozvezeno do hradeckých mateřských škol. Další jsou nachystány pro městskou policii a městské organizace.

Platba za zábor veřejného prostranství bude prominuta

Úlevy na nájemném by se měli dočkat také podnikatelé užívající ke svému podnikání nebytové prostory ve vlastnictví města. Do konce roku jim bude zrušen poplatek za zábor veřejného prostranství.

„Chceme tím podpořit zejména kulturu i cestovní ruch včetně gastronomie. Poplatky za zábor veřejného prostranství se za rok dostanou na zhruba tři miliony korun, za dva roky je to dvojnásobná částka, která v rozpočtu města bude chybět. I přesto věříme, že podnikatelům, kteří museli během koronavirové pandemie dočasně stopnout nebo výrazně omezit svou činnost, tento krok pomůže a alespoň trochu ušetří náklady,“ doplňuje náměstkyně primátora pro oblast ekonomiky Monika Štayrová.

Město chystá uvést do provozu další z opatření. O jednotlivých krocích, stejně jako o vyvěšených formulářích s žádostmi, bude včas informovat.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Hradec Králové, Antivirus II., program, podnikatelé, úlevy, respirátor, organizace, policie, školky, Alexandr Hrabálek, Monika Štayrová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec spouští program Antivirus II. Někteří podnikatelé se dočkají úlev na nájemném, městské organizace dostanou tisíce respirátorů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.