Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vánoční stromy na hradecká náměstí jsou připraveny. Rozsvítí se o první adventní neděli

Hradec Králové má více než měsíc před Vánoci nachystané vánoční stromy. V letošním roce budou místo tří pouze dva. Jeden bude zdobit Velké náměstí, druhý najdou lidé na Masarykově náměstí. Technické služby začnou stromy přivážet 24. listopadu, následně je ozdobí. Ve městě přibude i vánoční osvětlení. Nově ho bude více na Velkém náměstí, uprostřed Benešovy třídy nebo před základní školou Štefánikova.

„Letos jsme přistoupili na variantu, že městské vánoční stromy budou dva a ne tři, jak tomu bylo třeba v minulém roce. Je čím dál těžší sehnat kvalitní vzrostlé stromy, které by mohly být umístěné do kotevního systému. Ušetřené finance investujeme do rozšíření vánoční výzdoby a osvětlení. Přibyde například na třídě Edvarda Beneše, před základní školou Štefánikova nebo na Velkém náměstí. Letos do ní oproti loňským zhruba 800 tisícům korun chceme investovat kolem jednoho milionu,“ říká náměstkyně primátora pro oblast kultury Monika Štayrová.

Na Velké náměstí bude dovezena jedle ojíněná z Pouchovské ulice. Na Masarykovo náměstí bude instalován smrk ztepilý z Plačic.

Vánoční stromy, které budou stát na Velkém a Masarykově náměstí, pochází z Hradce tradičně od soukromých dárců. „Na Velké náměstí máme připravenou jedli ojíněnou z Pouchovské ulice, na Masarykovo náměstí bude instalován smrk ztepilý z Plačic. Převáženy a instalovány budou v úterý 24. listopadu, následující dny budeme provádět jejich výzdobu,“ říká Daniel Jeřábek, náměstek ředitele Technických služeb Hradec Králové pro městskou zeleň.

ČTĚTE TAKÉ: Hradec bude mít jen dva vánoční stromy, trhy přesune

Kvůli převozu stromů bude v dopoledních hodinách omezena nejen doprava, ale i parkování na Velkém a Masarykově náměstí a v okolních ulicích. „Žádáme všechny spoluobčany, aby dodržovali dopravní značení, neboť všechna překážející vozidla budou muset být odtažena, aby nedošlo k jejich poškození. Současně žádáme všechny účastníky provozu, kteří se potkají s kolonou přepravující vánoční strom, aby dbali pokynů našich pracovníků,“ doplňuje Jeřábek.

Dopravní omezení se dotkne také ulic Mýtská, V Kopečku, Vlčkovická nebo Malého náměstí.

Rozsvícení vánočních stromů se uskuteční v první adventní neděli 29. listopadu. „Zatím ještě nevíme, jakou formou rozsvěcení vánočních stromů provedeme. Musíme vše naplánovat v souladu s nařízenými vládními opatřeními,“ dodává náměstkyně Štayrová.

Ohodnoť článek

Foto mmhk.cz

Štítky vánoční strom, Hradec Králové, náměstí, vánoční stromek, advent, Velké náměstí, Vánoce, Benešov, Monika Štayrová, Edvard Beneš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční stromy na hradecká náměstí jsou připraveny. Rozsvítí se o první adventní neděli  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.