Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradec Králové a Trutnov připravují kompenzační balíčky pro podnikatele

Na magistrátu v Hradci Králové byla založena skupina, která v těchto dnech připravuje další balíček pro podnikatele. Ten by měl zmírnit následky současné pandemie a vládních opatření. Během první vlny mohli podnikatelé v Hradci Králové žádat například o odpuštění nájmů, slevy na nájemném nebo dočasné prominutí poplatků.

Během první vlny pandemie se v rámci programu Antivirus rozdalo 55 milionu korun. Podobný balíček opatření a finanční pomoci by mohl v Hradci Králové vzniknout i na podzim. „Společně pracujeme na obnově a zavedení dalších opatření na zmírnění dopadů druhé vlny koronaviru. Principy podzimního balíčku pomoci budou na podobných obrysech jako ty jarní, jejich konkrétní body bude projednávat městské zastupitelstvo první listopadové pondělí,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).

I přes současnou situaci nemusela radnice rušit nebo omezovat žádnou větší investiční akci. Podle plánu pokračuje například stavba sportovní haly na Pouchově, výběrové řízení na firmu, která postaví fotbalový stadion nebo příprava inteligentního dopravního systému.

„Je potřeba, aby byla v pohybu ekonomika a nemůžeme si dovolit zastavit ani rozvoj města,“ dodává náměstek primátora Jiří Bláha (ODS).

Trutnov podnikatelům odloží splátky za poslední tři měsíce

S pomocí pro podnikatele v Královéhradeckém kraji přichází i Trutnov. Radnice chce podnikatelům odložit splátky nájemného za poslední čtvrtletí roku. Podnikatelé budou moct splátky za měsíce říjen, listopad a prosinec splatit do konce března 2021. Pomoc se týká zhruba stovky podnikatelských subjektů.

„Odklad nájemného má pomoci podnikatelům získat čas na podání žádostí do programu Covid – Nájemné, případně dalších vládních balíčků na podporu podnikání, a ulevit jim alespoň trochu na straně výdajů. Situaci bedlivě sledujeme a jsme připraveni na její další vývoj okamžitě reagovat," dodává Tomáš Eichler (Piráti), místostarosta města Trutnova. Podnikatele by měla oslovit sama radnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky Hradec Králové, Antivirus, podpora, OSVČ, podnikatel, provozovny, nájem, Trutnov, ODS, splátka, Alexandr Hrabálek, Tomáš Eichler, Jiří Bláha, Česká pirátská strana, Pouchov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové a Trutnov připravují kompenzační balíčky pro podnikatele  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.