Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Památka zesnulých v rouškách. Hřbitovy v Hradci Králové budou otevřené v omezeném režimu

Na omezení a zvláštní opatření se bude třeba připravit i v období Dušiček. Stejně tak jako na jiných místech, i na hřbitovech budou povinné roušky. Seniorům budou v areálech k dispozici pracovníci Technických služeb.

„Pro všechny je to zcela nová situace, ale jsem pevně přesvědčen, že i v této nelehké době jsme schopni uctít památku našich blízkých, kteří už tu nejsou s námi, důstojným způsobem. Tento svátek obvykle provází zvýšená koncentrace osob na hřbitovech i v jejich okolí. Buďme k sobě prosím ohleduplní a nosme roušky,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).

I přesto, že je většina hřbitovů v Hradci Králové na zastavěném území, například Lesní hřbitov je v přírodě. Tam podle aktuálního nařízení roušky lidí nepotřebují. Magistrát města však vyzývá občany, aby i na těchto odlehlých místech roušku měli.

Na hřbitovech v Kuklenách, na Pouchově, Lesním hřbitově v Malšovicích, na Novém Hradci a v Plotištích veřejnosti k dispozici pracovníci Technických služeb Hradec Králové. „Tito vybraní pracovníci jsou připraveni pomoci či poradit při hledání konkrétního hrobu nebo aby podali informace o délce a případné nutnosti proplacení nájemného a služeb s nájmem spojených,“ vysvětluje náměstkyně Věra Pourová (ANO).

Během Dušiček budou posíleny linky MHD

Více spojů bude jezdit ve středu 28. října a o víkendu od 21. října do 2. listopadu. „Posílena bude linka č. 9, která nebude končit na obvyklé zastávce Střelnice, ale bude v době od 8 do 19 hodin pokračovat až na Lesní hřbitov,“ potvrdila mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová. Přímo na Den zesnulých bude linka číslo 9 celý den zajíždět až na Lesní hřbitov. Posílena bude i linka číslo 3.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Dušičky, památka, listopad, hřbitov, Hradec Králové, opatření, technické, služby, rouška, Alexandr Hrabálek, ODS, Věra Klásková, Totensonntag, ANO 2011, Kukleny, Pouchov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Památka zesnulých v rouškách. Hřbitovy v Hradci Králové budou otevřené v omezeném režimu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.