Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Královéhradecký kraj do nemocnic nakoupí přes 500 počítačů. Budou součástí nového infosystému

Královéhradecký kraj schválil koupi 575 počítačů, které se stanou součástí nového infosystému krajských nemocnic. Hejtmanství za ně zaplatí 10,4 milionu korun s DPH. Ve výběrovém řízení na společnost, která stroje dodá vyhrála firma Autocont.

„Rada Královéhradeckého kraje vybrala společnost AUTOCONT a. s., která nabídla 575 počítačů za 10,4 milionu korun s DPH, přičemž 90 % této částky bude uhrazeno z dotace ze státního rozpočtu a Integrovaného regionálního operačního programu. Kraj tak zaplatí zhruba milion korun,“ uvedl radní pro investice Václav Řehoř (ODS).

Nové počítače budou sloužit personálu nemocnic v Trutnově, Náchodě, Jičíně, Dvoře Králové nad Labem a Rychnově nad Kněžnou. Díky nim budou mít lékaři přístup do nového informačního systému, který propojí všechny tyto nemocnice.

„Královéhradecký kraj již v minulosti úspěšně vybral pro jednotný nemocniční informační systém dodavatele serverů a datových úložišť. Je to společnost AUTOCONT a. s., která kraji za 57 milionů korun bez DPH dodá hardware a následně zajistí i jeho servis. Software a jeho pětiletou servisní podporu bude kraji poskytovat společnost ICZ a.s. za 31,3 milionu korun,“ doplnil náměstek pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).

Informační systém nemocnic bude mapovat, evidovat a ukládat všechny lékařské procesy v krajských nemocnicích. Navzájem tak bude mít personál jednotlivých oddělení přístup například ke zprávám, výsledkům nebo objednávkám.

Na vznik samotného nemocničního informačního systému, a to včetně softwaru, serverů i počítačů pro koncové uživatele, hodlá kraj vynaložit celkem 98 milionů korun. Většinu těchto výdajů pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nemocnice, Královéhradecký, kraj, info, systém, počítač, nákup, výběrové, řízení, Královéhradecký kraj, AutoCont, informační systém, Václav Řehoř, ODS, Aleš Cabicar, Trutnov, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj do nemocnic nakoupí přes 500 počítačů. Budou součástí nového infosystému  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.