Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pár nabízel pomoc se splácením dluhů. Své klienty po telefonu okrádal o několik desítek tisíc korun

Policie obvinila dvaatřicetiletého muže a o pět let mladší partnerku na Náchodsku. Dvojice měla údajně nabízet společnostem a firmám oddlužení a moc při splácení závazků. Místo toho okradli 13 lidí o téměř půl milionu korun.

Dvojice si vybírala z rejstříků firem společnosti, které telefonicky kontaktovala. Do telefonu se pachatelé představili jako pověření zaměstnanci firmy, která pomáhá s oddlužením a splácením dluhů. Tuto službu nabízeli za určitý obnos peněz.

„Na vymožení dluhu žádali zálohy a kvůli fiktivním komplikacím chtěli další peníze, které někdy i obdrželi,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. V některých případech tato částka přesáhla samotnou výši dluhu, se kterým měli pomoci. Asi není třeba vysvětlovat, že žádná z oslovených společností své peníze nakonec neviděla.

Dvakrát do stejné řeky nevkročíš

Podvodný pár se pravděpodobně odhalení nebál. Svoje oběti a společnosti nepřestali obvolávat ani poté, co je policie začala vyšetřovat kvůli podobnému případu v polovině letošního roku. Tenkrát dvojice způsobila škodu přesahující milion korun.

„Muž byl odsouzen k jednomu roku a jeho partnerka ke dvěma letům a devíti měsícům odnětí svobody. Oba žádali o odklad nástupu do vězení,“ řekla mluvčí. Soud vyhověl pouze ženě, která se stará o malé dítě. Po muži bylo vyhlášeno pátrání. Nyní jsou oba ve vazbě. 

Jelikož se svojí fiktivní firmou na vymáhání dluhů začali podnikat už na jaře letošního roku, hrozí jim až osm let vězení. Okrádat totiž začali během prvního nouzového stavu.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky dluh, podvodník, vězení, krádež, oddlužení, Náchodsko, policie, vyšetřování, obvinění, peníze, okres Náchod

Pár nabízel pomoc se splácením dluhů. Své klienty po telefonu okrádal o několik desítek tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.