Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Klicperovo divadlo v Hradci Králové bude muset zrušit 20 představení. Ztráty půjdou do milionů

Diváci Klicperova divadla v Hradci Králové během nucené přestávky kvůli COVIDU-19 přijdou asi o dvacítku představení. Divadlo odhaduje, že během 14 dnů přijde na tržbách o přibližně milion korun. Ve čtvrtek s se vláda dohodla na čtrnáctidenním úplném uzavření divadel od 12. října.

Klicperovo divadlo by mělo v divadelní sezoně 2020/21 odehrát osm premiér, z toho dvě již uvedlo, přičemž jedna z nich byla přeložena z předchozí divadelní sezony 2020/2021.

"Pro nás to bude znamenat další finanční ztráty. Naše tržby jsou měsíčně asi dva miliony korun, takže těch 14 dní nám vznikne ztráta okolo jednoho milionu korun. Vzhledem k tomu, že u nás v říjnu probíhá navíc festival Čekání na Václava, tak je možné, že ztráty budou ještě větší," řekl mluvčí divadla Martin Sedláček. Divadlo muselo kvůli vládnímu nařízení uzavřít už na jaře, tehdy vyčíslilo ztráty okolo osmi milionů korun.

Podle Sedláčka se bude po dobu nucené přestávky divadlo věnovat zkoušení připravovaných her. "Nevíme, jestli to bude trvat 14 dní nebo dojde k prodloužení tohoto stavu. Každopádně už nyní je jasné, že budeme muset provést změny v programu, nalézt pro odložená představení náhradní termíny," řekl Sedláček. Divadlo podle něj dosud odehrálo se současné divadelní sezony 2020/2021, která začala koncem srpna, jen dvacítku představení.

Aktuální informace o změnách programu bude divadlo zveřejňovat na webu. "K většině představení budeme hledat náhradní termín v listopadu a v prosinci. U hostujících představení bude možné, že náhradní termín bude až po Novém roce. Tam, kde to nepůjde, budeme vracet vstupné," dodal Sedláček.

Autoři | Foto FB: Klicperovo divadlo

Štítky divadlo, vláda, koronavirus, Hradec Králové, Klicperovo, omezení, ztráty, premiéra, COVID-19, představení, Klicperovo divadlo, Martin Sedláček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klicperovo divadlo v Hradci Králové bude muset zrušit 20 představení. Ztráty půjdou do milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.