Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

31 dobrovolníků uklidilo Biřičku v Hradci Králové. Mimo jiné se našel záchod a 90 plechovek piva

Už po patnácté se o prodlouženém víkendu sešli dobrovolníci, aby vyčistili areál rybníka Biřičky. Během tří hodin se podařilo nasbírat 190 kilogramů odpadů. 27 kilogramů tvořily plasty, 17 kilogramů sklo, kovového odpadu dobrovolníci nasbírali šest kilogramů a 140 kilogramů připadlo na odpad směsný.

„Ani tento rok nechyběly zajímavé nálezy, mezi nimiž nemohl nepřekvapit kompletní záchod s prkénkem a nádrží na vodu, jeden funkční skateboard a devadesát plechovek od piva,“ říká jeden z organizátorů akce Svatopluk Moudrý. Vytříděný odpad dobrovolní navozili do sběrného dvora a kontejnerů na tříděný odpad. Zbytek začátkem týdne odvezli pracovníci Městských lesů.

Akci uspořádala Nová Akropolis Hradec Králové ve spolupráci s Komisí místní samosprávy Nový Hradec Králové, ČSOP a Městskými lesy Hradec Králové. Úklid okolí Biřičky byl součástí kampaně Ukliďme svět, Ukliďme Česko, kterou zastřešuje Český svaz ochránců přírody.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Svatopluk Moudrý | Zdroj Magistrát města Hradec Králové

Štítky Biřička, rybník, úklid, Hradec Králové, dobrovolník, třídění, odpad, záchod, plechovka, Ukliďme Česko, svátek, pivo, toaleta, Český svaz ochránců přírody, Česko, Městský les, Nový Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

31 dobrovolníků uklidilo Biřičku v Hradci Králové. Mimo jiné se našel záchod a 90 plechovek piva  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.