Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dnešní druhá tragédie v Hradci Králové. Skokem z Bílé věže ukončila život mladá žena

Dnes už druhá tragédie v Hradci Králové. Krátce po poledni spadla z Bílé věže v Hradci Králové žena, na místě zemřela. Nad ránem mladý muž skočil pod projíždějící nákladní vlak v Březhradě. I ten na místě zemřel.

„Můžeme potvrdit, že se jednalo o mladou ženu, která na místě zemřela. V tuhle chvíli jsou na místě kolegové. Více informací zatím nemáme,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. To zda šlo skutečně o sebevraždu nebo nešťastnou náhodu policie nyní zjišťuje.

Muž nepřežil ranní střet s nákladním vlakem v hradeckém Březhradu

K tragické události vyjížděli policisté, hasiči i záchranáři dnes krátce před čtvrtou hodinou ranní. V Březhradu srazil nákladní vlak člověka, konkrétně muže. Jeho totožnost, ale také to, proč k nešťastné události došlo policisté zjišťují.

Poslední tragédie na Bílé věži v Hradci Králové se stala koncem října loňského roku. Skokem z jejího vrcholu se rozhodla vzít si život šestapadesátiletá žena. Vzhledem k zvýšenému počtu sebevrahů se na Bílé věži již nějakou dobu plánují ochranné sítě, které by zabránily dalším sebevražedným skokům.

„Je nutné zdůraznit, že Bílá věž splňuje všechny bezpečnostní předpisy. Zatím stále probíhají jednání o dalších možnostech zabezpečení památky, a to mezi městem, Hradeckou kulturní a vzdělávací společností, architekty, památkáři i psychology,“ vysvětluje tisková mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová.

Magistrát města řešil hned několik možností, jak Bílou věž ještě o něco více zabezpečit. Na stole byl návrh o zasíťování ochozu, jeho zasklení nebo instalace bezpečnostních kamer. Ani jedna z variant se zatím nezrealizovala.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB: Bílá věž

Štítky Bílá věž, Hradec Králové, žena, skok, sebevražda, policie, aktuálně, Bílá věž (Hradec Králové), Březhrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnešní druhá tragédie v Hradci Králové. Skokem z Bílé věže ukončila život mladá žena  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.