Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ženu na internetu okradl falešný americký voják. O půl roku později se nechala napálit znovu

Jsem chirurgem americké armády. Pošli mi peníze a já za tebou přijedu… Přesně takovou výmluvu použil muž, který okradl čtyřicetiletou ženu z Hradce Králové. Ta se s ním seznámila na sociálních sítích. Po roce dopisování z ní začal tahat peníze. Celkem šlo o 730 tisíc korun. O půl roku později naletěla znovu.

Žena oznámila na policii, že se zhruba před rokem na sociálních sítích seznámila s mužem, který se vydával za chirurga americké armády, který byl na misi Afganistánu. Po pár měsících se muž nabídl, že za ní přiletí do České republiky. Začal se však vymlouvat na to, že potřebuje peníze, aby ho pustili.

„Následně se začal vymlouvat na to, že je postřelen a potřebuje peníze na léčbu. Proto údajně potřebuje další peníze na novou. Tímto z ní vylákal 730 tisíc korun,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

O pár týdnů později fiktivní chirurg ženu kontaktoval znovu. Tentokrát jí napsal, že byl zatčen a na vykoupení potřebuje jeden milion korun. To už mu podvedená neuvěřila a ukončila s ním kontakt.

O půl roku později to samé v bledě modrém

O půl roku později se té samé ženě z Hradce Králové ozval další americký voják. Tentokrát z mise v Sýrii. V tu chvíli se začalo odehrávat prakticky to samé. „Opět sliboval společný život a na letenku a zavazadla z ní vylákal 700 tisíc korun,“ řekla mluvčí.

Jelikož se žena muže nedočkala, obrátila se na policii. Tam se svěřila s tím, že jde o druhý případ za poslední půl rok. Zároveň se přiznala k tomu, že si většinu peněz půjčila u různých bank.

Pokud se podaří pachatele dopadnout, hrozí jim za trestný čin podvodu 2 až 8 let vězení.

POLICIE RADÍ: Neposílejte peníze nikomu, koho znáte pouze z virtuálního prostředí; nesdílejte s nikým vaše intimní fotografie, mohou být později použity k vydírání.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, podvod, voják, internet, sociální, sítě, peníze, krádež, Hradec Králové, Armáda Spojených států amerických, Afghánistán, Česko, Sýrie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Etienne Leroux

To jako je opravdu tak blbá? No, v tom případě ji to patří, a at' klidně pošle prachy i potřetí. Že jsou ženské blbé a naletí komukoliv i na ten nejprimitivnější výmysl to vím, ale tahle doslova exceluje:DDDD

Čtvrtek, 24. září 2020, 03:40Odpovědět

Ženu na internetu okradl falešný americký voják. O půl roku později se nechala napálit znovu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.