Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Od zítřejšího podvečera budou zakázány vnitřní hromadné akce na stání pro více než deset lidí

Po zítřejší 18. hodině už se nebudou moci pořádat hromadné vnitřní akce pro více než deset lidí, kde se bude stát. Na akcích musí být vstupenky prodávány na konkrétní místo. Přesně určené ho bude muset mít i návštěvník na akci, na které se vstupenky nedávají. Výjimku dostaly výstavy, trhy a podobné akce.

Opatření se týká nejen organizovaných akcí, ale také restaurací, barů nebo klubů. Jejich provozovatelé nesmějí dovnitř pustit více lidí, než je kapacita k sezení. „Smyslem opatření je omezit úzký kontakt stojících osob v barech, klubech či restauracích. Přidělené místo každému účastníkovi akce znamená vytvoření určité distance od ostatních," uvedl vedoucí epidemiologické skupiny při ministerstvu zdravotnictví Roman Chlíbek.

I nadále platí, že všude tam kde se konají vnitřní hromadné akce je maximální kapacita omezena na 500 osob. Vyšší může být jen v případě, že jsou sektory po nejvýše 500 lidech organizačně oddělené a vstupy mají samostatné nebo v jiném čase. Kapacita nad tisíc lidí může být využita z poloviny.

Možnost pořádat plesy nebo taneční není omezena. Lidé, kteří mají své přidělené místo se mohou v roušce po provozovně pohybovat.

Roušky smí být dole jen v době konzumace

Ministerstvo také zpřesnilo nařízení pro nošení roušek v provozovnách stravování. Zákazníci je nemusí mít jen v době, kdy konzumují jídlo nebo pijí. Povinné jsou ale při stání u baru nebo při čekání na objednávku. Musí je mít také ti, kteří se po provozovně pohybují.

„V tuto chvíli je naší prioritou zastavit počínající exponenciální nárůst pozitivních případů. Nemohu však vyloučit další opatření," uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky zákaz, rouška, koronavirus, hromadný, akce, ČR, zdraví, Roman Chlíbek, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Adam Vojtěch, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od zítřejšího podvečera budou zakázány vnitřní hromadné akce na stání pro více než deset lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.