Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na opravu domova seniorů v Broumově dá kraj přes 176 milionů korun

Na modernizaci domova důchodců v Broumově poskytne Královéhradecký kraj městu, které domov zřizuje, 176,8 milionu korun. Kapacita tohoto domova by se měla rozšířit o 29 lůžek na 71. Přestavba by mohla začít na konci tohoto roku. Předpokládaná cena rekonstrukce a rozšíření je odhadnuta na přibližně 194 milionů korun.

Díky modernizaci se zlepší kvalita prostředí pro klienty, kteří jsou z 95 procent ve stavu těžké a úplné závislosti na pomoci druhých. Nynější prostory už tomuto typu služby nejsou uzpůsobeny.

Už loni v září poskytl hradecký kraj Broumovu dotaci ve výši 3,5 milionu korun na zpracování projektové dokumentace k rekonstrukci domova pro seniory. Nyní poskytne více jak 176 milionů na jeho stavbu.  

Rozšířením současného zařízení přijde město o téměř 20 bytů pro seniory, které jsou ve stejné budově. Radnice to chce vyřešit výstavbou nových bytů za 46 milionů korun.

Rozšíření broumovského domova důchodců zapadá do koncepce kraje zvýšit kapacity těchto sociálních služeb. Naplňuje tím plán vybudovat do roku 2030 v domovech pro seniory 1000 nových lůžek. V současnosti má v zařízeních pro seniory přibližně 2500 lůžek.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky domov důchodců, Broumov, rekonstrukce, modernizace, Královéhradecký kraj, domov, domov pro seniory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na opravu domova seniorů v Broumově dá kraj přes 176 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.