Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Safari Parku návštěvníci oslaví Světový den nosorožců. Někteří se podívají do zázemí jejich příbytku

Safari Park ve Dvoře Králové nad Labem chystá oslavu v rámci Světového dne nosorožců. Cílem akce bude ukázat veřejnosti na bezprostřední nebezpečí vyhubení, které těmto zvířatům hrozí. Součástí programu akce bude i zábavná hostina pro nosorožce černé.

„Pro oslavu Světového dne nosorožců není na světě lepší místo,“ říká zoologický ředitel zahrady.

Pro návštěvníky je připravený zábavný program se soutěžemi. Hlavní cenou je možnost, nahlédnou do zázemí těchto zvířat. Zapojit do soutěže se bude moct každý návštěvník, který si vyzvedne herní tiket – ten bude k dispozici na stanovišti plném informací o životě nosorožců.

Dalším bodem programu je zábavná hostina pro nosorožce černé s výkladem chovatele. Ta je na programu od 14:00. Návštěvníci budou mít možnost s chovateli o nosorožcích diskutovat.  Povídání je v plánu o hodinu později.

„Safari park patří k nejúspěšnějším chovatelům na světě. Mimořádné úspěchy v chovu a obrovská podpora veřejnosti nám navíc umožňují tato kriticky ohrožená zvířata vracet do přírody. V jejich záchraně sehráváme klíčovou roli,“ popisuje zoologický ředitel safari parku Jaroslav Hyjánek.


Světový den nosorožců připomíná kritickou a stále se zhoršující situaci nosorožců v divočině. Stavy těchto zvířat decimují především pytláci, kteří obchodují s jejich rohovinou. Safari Park Dvůr Králové sehrává v ochraně a záchraně těchto lichokopytníků zcela mimořádnou roli. Je jediným, komu se na planetě povedlo rozmnožit nosorožce bílé severní.

Ve výbězích safari parku žije nyní 14 nosorožců černých východních. V přírodě jsou kriticky ohrožení, podle odborníků jich nezbývá víc než 800. Od sedmdesátých let se v Podkrkonoší narodilo 46 mláďat, což ze Dvora Králové dělá světovou špičku. Devět zvířat již safari park dopravil zpět do Afriky.

V posledních letech se obnovil i chov nosorožců bílých jižních. Dvůr Králové nyní chová zdaleka největší skupinu v Česku, která se má nadále rozrůstat o dospělá zvířata a v ideálním případě i o mláďata.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky ZOO, Safari Park, Dvůr Králové, nosorožec, den, oslav, a program, soutěž, víkend, sobota, ZOO Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Safari Parku návštěvníci oslaví Světový den nosorožců. Někteří se podívají do zázemí jejich příbytku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.