Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Odběrová místa ani laboratoře v kraji nestíhají. Na některých místech kolabuje doprava

Laboratoře krajských nemocnic v Náchodě a Trutnově dnes překročily o pětinu testovací kapacity na koronavirus. Na pěti odběrných místech dnes krajské nemocnice odebraly 602 lidí, ale denní testovací kapacita laboratoří v Náchodě a Trutnově je 500 vzorků. Na horní hranici testovací kapacity se dostala Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

"Denní kapacita našich laboratoří v náchodské a trutnovské nemocnici byla dnes poprvé překročena. Na odběrných místech se tvoří fronty, někde pomáhá s řízením provozu městská policie," řekla mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Lucie Chytilová. Odběrová místa jsou v krajských nemocnicích v Trutnově, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou a ve Dvoře Králové nad Labem.

K odběrům krajské nemocnice zájemce podle Chytilové objednávají zpravidla na druhý den. "Může se ale stát, že vzhledem k přetíženosti objednávacích telefonů se pacient nedovolá, ačkoliv se snažíme vyhovět všem," řekla.

Fakultní nemocnice Hradec Králové má denní testovací kapacitu zhruba 450 až 500 testů. "Zatím zvládáme, jsme na horní hranici kapacity. Denně testujeme zhruba 400 až 450 lidí, například v sobotu to bylo 444 lidí. V poslední době narůstá počet zájemců o odběry z jiných regionů, například z Pardubicka či Prahy," řekl mluvčí fakultní nemocnice Jakub Sochor.

Zájemci o testování se mohou na testování ve fakultní nemocnici objednat prostřednictvím rezervačního systému. Čekají především neobjednaní pacienti, doba čekání může být v desítkách minut.

Autoři | Foto

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Královéhradecký, laboratoř, Trutnov, Náchod, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Jakub Socha, Rychnov nad Kněžnou, Dvůr Králové nad Labem, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odběrová místa ani laboratoře v kraji nestíhají. Na některých místech kolabuje doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.